Na Vianočnom turnaji dominovali Martinčania, Levičania odohrali ťažké a kvalitné zápasy proti hokejovo vyspelým súperom.

V dňoch 27. a 28. decembra 2023 sa uskutočnil tradičný Vianočný hokejový turnaj tentokrát 7.ročníkov pod záštitou riaditeľky ZŠ Pri Podlužianke Márie Kováčikovej. O Pohár riaditeľky bojovali tímy Prešova, Michaloviec, Liptovského Mikuláša, Ružomberka, Martina, Partizánskeho a osmičku doplnil domáci celok HK Levice.

„V prvom rade musím poďakovať rodičom domáceho tímu, zúčastneným tímom a ich rodičom, rozhodcovskej trojici Moravčík, Takáč, Staňo, boxu časomeračov, bez ktorých by sa toto už tradičné podujatie neuskutočnilo.”, povedal na úvod manažér mládeže Jozef Guťan a pokračoval: „Organizátorsky turnaj pripravil Hokejový klub Levice – mládež. Hoci sa turnaj uskutočnil tesne po Vianociach, nechýbala prítomnosť rodičov a divákov, ktorí merali cestu aj z okolitých miest.”

Družstvá boli rozdelené do dvoch štvorčlenných skupín a v nich si to rozdali každý s každým. Podľa umiestnení v skupinách sa potom hrali zápasy o celkové umiestnenia. Domáci celok podával v zápasoch snaživé výkony, ale napokon to stačilo len na stretnutie o celkové siedme miesto. V ňom Levičania podľahli Liptákom v pomere 3:4 a obsadili celkové 8. miesto.

V zápase o 5. miesto boli úspešnejší chlapci z Partizánskeho, ktorí zdolali Michalovce. V súboji o tretie miesto medzi Prešovom a Ružomberkom boli úspešnejší mladí Šarišania, ktorí sa napokon mohli radovať z bronzových medailí. Vo finále si to potom rozdali družstvá Martina a HOBA Bratislava. Martinčania aj v záverečnom zápase turnaja potvrdili svoju dominanciu, vyhrali ho a zaslúžene si odniesli víťazný pohár a zlaté medaily. Celkový víťaz stratil na turnaji iba bod.

HK Levice – mládež, Roman Guliš – športový redaktor MY Levice