Zmiešaný tím SR 16 a SR 17 absolvuje trojdňový kemp v Leviciach

BRATISLAVA (SZĽH) – S 34 hráčmi odštartuje v utorok 12. decembra v Leviciach krátkodobý zmiešaný výcvikový tábor slovenských hokejových reprezentácií do 16 a 17 rokov. Trénersky ho povedie hlavný kouč šestnástky Michal Blanár. Šancu zaujať dostane viacero nových tvárí, ktoré sú členmi širších kádrov oboch reprezentačných výberov. V hre je pozvánka na vianočné turnaje. Šestnástka po Štedrom dni odcestuje do švajčiarskeho Romanshornu, sedemnástka poletí do Fínska.

Na nominačnom zozname figuruje jedenásť mien s príslušnosťou k sedemnástke. Zvyšných 23 patrí k reprezentácii do 16 rokov. „Nominovali sme iba takých hráčov, ktorí neboli na novembrovej akcii. Navyše na papieri je len šesť mien, ktoré boli s nami na turnaji v auguste. Rozhodli sme sa vyskúšať nové tváre. Je to veľká šanca pre chalanov ukázať sa nám a zabojovať o účasť na najbližšej akcii,“ uviedol k nominácii šestnástky jej hlavný tréner Michal Blanár. Výcvikový tábor povedie spoločne so svojimi asistentmi Michalom Machom a Borisom Majeským. Sedemnástku bude v trénerskom štábe zastupovať asistent Rastislav Paľov. Trénerom brankárom bude Rastislav Staňa, konzultantom počas podujatia šétréner mládežníckych reprezentácií Roman Sýkora.

Podobný princíp uplatnil pri nominácii do Levíc aj hlavný kouč sedemnástky Ivan Králik. „Chlapci majú možnosť zabojovať o miesto vo výbere, ktorý počas sviatkov pocestuje do Fínska. Tam by sme chceli mať najsilnejší možný káder. Rozhodujúce bude, koľkých hráčov si na svoje podujatie vezme osemnástka. S trénerom Martinom Dendisom sme predbežne hovorili, uvidíme, ako chlapci zaujmú v Leviciach a na prvých decembrových akciách,“ vravel Ivan Králik.V najbližšom týždni sa posunie k národnému tímu do 18 rokov, ktorý sa v domácom prostredí predstaví na Turnaji štyroch krajín v Poprade. Králik bude asistovať Andrejovi Kmečovi, ktorý povedie Slovákov za celkovým triumfom. Kmeňový kouč osemnástky Martin Dendis sa aktuálne nachádza s výberom do 19 rokov na turnaji World Junior A Hockey Challenge v kanadskom Trure.

Kemp šestnástky sa sedemnástky odštartuje v utorok popoludní. Tréneri rozdelia hráčov do dvoch skupín. Každá absolvuje tréning na suchu i na ľade. V stredu dopoludnia to isté. Popoludní bude na programe tréningový zápas, druhý odohrajú obe skupiny proti sebe vo štvrtok dopoludnia.