Ukončenie pätnástej sezóny v hokejových škôlkach sa nieslo v slávnostnej atmosfére

Spojenia hokejového klubu a materskej školy pri výchove budúcich hokejistov trvá už 15. rokov.

Na zimnom štadióne v Leviciach dnes (27.3.2023) slávnostne ukončili 15 ročník hokejovej škôlky v Leviciach za účasti zástupcu hokejového klubu šéftrénera mládeže Júliusa Beňuša, zástupcov oboch materských škôl na Okružnej a Tekovskej ulici. ako i detí – absolventov hokejovej škôlky.

Päťnást rokov histórie takéhoto projektu hovorí o tom, že naozaj môžeme stavať na spolupráci s materskými školami a môžeme ho ponúkať ako projekt aj pre iné inštitúcie v oblasti športu či školstva. Takisto je možné vyzývať ďalšie mestá, aby sa do podobného projektu zapojili. Je totiž veľmi dôležité v čo najskoršom veku deti učiť k základným hokejovým pohybom, tej abecede pohybu na ľade. Najmä preto, že sa u detí v ranom veku fixujú podobné veci a budujú sa určité zvyky a návyky, ktoré v budúcnosti len zúročia. Neplatí to však len pre hokej, ale aj pre ostatné športy,” vyjadril sa šéftréner mládeže HK Levice Július Beňuš.

Prepojenie materských škôl s tréningovým procesom v Leviciach existuje už pätnásty rok a má praktický, fungujúci systém. “Vidieť to na vlastné oči bolo skvelé a tento projekt by mohol byť vzorom aj pre ostatné mestá. Idem odtiaľto s fantastickým pocitom. Som si istý, že hokej a vo všeobecnosti kolektívny šport dá nielen týmto deťom do života veľmi veľa,” dodal tréner Michal Dávid.