Škola korčuľovania mala medzi deťmi úspech, záujem bol naozaj veľký, navštevovalo nás 202 detí či už pravidelne, alebo príležitostne

Korčuľovanie je základom pre dva najpopulárnejšie zimné športy – hokej a krasokorčuľovanie. V priebehu školy korčuľovania sú trénermi vyberané deti, ktoré sa v prípade záujmu môžu stať členmi hokejového klubu a navštevovať tréningy hokejovej mládeže spolu s ostatnými zverencami klubu.

Škola korčuľovania mala medzi deťmi úspech a aj preto chodia budúcich malých hokejistov a korčuliarky podporovať na ľad pravidelne ich rodičia. Dosýta si užili ľadovú plochu zimného štadióna v Leviciach. Počas celej sezóny ukázali svoje schopnosti na ľade a zdokonaľovali sa v korčuľovaní.

“Budovať u detí športové návyky v príjemnom prostredí, plnom nových kamarátov, s pocitom bezpečia a krásnych nových zážitkov. Tieto návyky môžu ďalej rozvíjať v rôznych športových kluboch, ktoré im začnú byť blízke. Práve takto vieme výrazne ovplyvniť zdravie našich detí a vybudovať u nich základy pre „ zdravý životný štýl „ prostredníctvom všestranného športového rozvoja” – ozrejmil garant školy korčuľovania Mgr, Patrik Bačkor – tréner hokejovej mládeže v Leviciach. Chcem a musím zdôrazniť, že aj z hľadiska početnosti detí (navštevovalo nás 202 detí či už pravidelne, alebo príležitostne) je obrovskou výhodou potenciál Levického okresu ako najväčšieho na Slovensku. V Leviciach máme výborné športové zázemie – komplex ( v blízkosti Zimného štadióna sa nachádza telocvičňa, dve športové haly, tenisové kurty, plaváreň s fitness centrom, futbalové ihriská, ihrisko na plážový volejbal).

Toto celé má mať jednoznačný cieľ. Zapojiť do zdravého životného štýlu všetky detičky, ktoré sú k dispozícii a chcú spoločne objavovať kamarátov a radosť zo športu. No a dostať takouto cestou deti do športových klubov a aj na hokej. A na záver? Veľké ĎAKUJEM patrí kolektívu trénerov a inštruktorov, ktorý sa zúčastňovali aj na úkor svojho voľna školy korčuľovania, mestu Levice a Správe športových zariadení, no a veľké ďakujem patrí všetkým rodičom a deťom, ktorý merali 74 krát cestu na zimný štadión – uzavrel Patrik Bačkor.

Ďakovné správy od rodičov a úsmevy na detských tvárach nám vlievajú motiváciu a chuť do ďalšej práce. Tu sú niektoré z nich:

  • „Ďakujem Vám za veľmi prínosné hodiny korčuľovania pre deti. Za môjho syna môžem povedať, že mu korčuľovanie veľa dalo a viditeľne sa zdokonalil.“
  • „Super, dcéra je nadšená a výborne sa zlepšila v korčuľovaní.“
  • „Ďakujeme veľmi pekne za spoluprácu pri Škole korčuľovania. Korčuľovanie prebehlo úplne v poriadku. Rodičia veľmi pekne ďakujú.“