Medzinárodný hokejový turnaj 7.ročníkov splnil športovú a spoločenskú úroveň

V piatok (31.3.2023) a v sobotu (1.4.2023) patril celý zimný štadión v Leviciach hráčom 7.ročníkov.

Atmosféra na zimnom štadióne bola vynikajúca, diváci sa správali korektne a dokázali oceniť výborné výkony hráčov svojho, ale aj súperovho mužstva. Cieľom hokejového turnaja je nie len samotný šport, ale aj spoločenská udalosť, ktorá dokáže spojiť zúčastnené hokejové družstvá. Jednotlivé mužstvá si mohli vymeniť svoje skúsenosti, prípadne si dohodnúť prípravné zápasy do novej sezóny.

“Našou najväčšou odmenou po skončení turnaja boli slová od funkcionárov zúčastnených družstiev, ako aj hráčov a divákov”, hodnotí Jozef Guťan manažér hokejového klubu Levice – mládež a pokračuje, “je len plusom, že sa nám podarilo opäť zorgannizovať hokejový turnaj žiakov tentokrát pre hráčov 7.ročníkov na koľko aj počas Augusta a Decembra klub pripravuje turnaje postupne pre všetky kategórie nášho klubu. Musíme povedať že turnaj splnil vysokú nielen športovú ale aj spoločenskú úroveň, oslovené kluby sa do Levíc veľmi tešia a so svojimi kategóriami opätovne vracajú. Na turnaj sme pozvali družstvá z celého Slovenska od západu po východ, dokonca aj z Českej republiky. Zápasy mali výborný náboj, na spestrenie sme vložili do programu súťaž v rýchlosti korčuliarov-jednotlivca a štafetu družstiev a ako perlička bola súťaž pre trénerov v hode puku na stredový kruh. Samotné zápasy boli z hľadiska konfrontácie jednotlivých družstiev rozdelené na zápasy v skupinách a neskôr meranie síl prešlo do bojov o medaile.

“Čo sa samotného turnaja týka chceme veľmi pekne poďakovať Mestu Levice resp. Správe športových zariadení Levice za sprístupnenie ľadovej plochy, p. riaditeľke 4.ZŠ pri Podlužianke 6 ktorá prebrala nad turnajom záštitu, sponzorom, rozhodcom, funkcionárom mimo ľad (box časomiery, zdravotnej službe), realizačným tímom družstiev a ich hráčom za FAIR PLAY hru, za slušné povzbudzovanie rodičom a návštevníkom turnaja. A samotným rodičom hráčov siedmeho ročníka HK Levice za spoluprácu pri organizácii turnaja.

Títo všetci spomínaní majú veľký podiel na tom že Hokejový klub -mládež usporiadal podľa všetkých zainteresovaných veľmi kvalitný mládežnícky hokejový turnaj.

KONEČNÉ PORADIE:
1. HC VLCI Český Těšín (CZ)
2. HK Spišská Nová Ves
3. VLCI Žilina
4. HK Partizánske
5. DRACI Liptovský Mikuláš
6. HOBA Bratislava
7. HC 21 Prešov
8. HK Levice

Jozef Guťan, tréner 7.ročníka HK Levice: Málinko nám turnaj nevyšiel z pohľadu výsledku, niekedy nám chýbalo trošku viac hokejového umenia a šťastíčka avšak treba povedať že primárnym a najdôležitejším cieľom bolo dať priestor všetkým hráčom ktorí pôsobili počas sezóny v kategórii mladší žiaci 7.roč.. Vytvorili sme možnosť konfrontovať sa s kvalitnými celkami z iných klubov aby sme pre chalanov zaručili vyššiu úroveň merania síl. Zároveň aby sme naštartovaný trend v rámci internej metodiky klubu napĺňali, pretože je zameraný na rozvoj-develop hráča, tak aby zvládal v zápasoch riešiť herné zručnosti a situácie osvojené z tréningového procesu. Musím však povedať že tento turnaj bol len záver našej sezóny ako spestrenie a odmena za prácu, nám sa však počas tejto sezóny oproti minulej podarilo posúvať hokejovú úroveň našich chlapcov smerom k ich ďalšiemu hokejovému rozvoju do vyššej kategórie veľkými krokmi.
V týchto chlapcoch vidím veľký potenciál napredovať a môžu do budúcnosti priniesť pre HK Levice aj pre seba veľa úspechov.