Kurzy korčuľovania pre školy naučili deti korčuľovať za jeden týždeň

Na školákov Levického okresu čakala tento rok novinka. Tento školský rok sa im naskytla príležitosť vyskúšať si aj korčuliarsky kurz. V týchto chvíľach už ho majú úspešne za sebou a pýšia sa svojimi diplomami. O zážitkoch z levického štadiónu hovoria iba v superlatívoch. A nielen oni..

“Zámerom kurzu, ktorý organizoval Hokejový klub Levice – mládež bolo zvýšiť najmä korčuliarsku gramotnosť detí v okrese Levice, rozšíriť deťom portfólio činností vykonávaných v zime s rodičmi, zvýšiť environmentálne povedomie detí, olympizmus, pravidlá fair-play a súťaženia. Samozrejme korčuľovanie má aj svoje výhody zo zdravotného a kondičného hľadiska. Deťom sa zlepšuje rovnováha, koordinácia, vytrvalosť a sila dolných končatín. Pre chlad a vyššiu vlhkosť je pobyt na ľadovej ploche vhodný aj pre astmatikov a alergikov a celkovo v rámci otužovania zlepšuje imunitu u detí. O samotný výcvik sa postaralo hneď niekoľko licencovaných trénerov”, prezradil Mgr. Július Beňuš, šéftréner mládežníckeho hokeja.

Kurz korčuľovania je zábavný a pre deti je oddychom od školských povinností. Pri učení stále sedia, preto je pre nich prospešné mať aktivitu, ktorá ich dostane do pohybu a preto sme prijali ponuku Hokejového klubu HK Levice – prezradila zástupkyňa riaditeľky školy 1.ZŠ Levice PaedDr. Marcela Matejovová.

V školskom kurze korčuľovania sa o deti starali profesionálni hokejoví tréneri, ktorí naučili deti korčuľovať a zažili s nimi vždy nezabudnuteľný týždeň plný zábavy. Po absolvovaní korčuliarskeho kurzu má každé dieťa možnosť prihlásiť sa k nám do ŠKOLY KORČUĽOVANIA a hrať hokej.

Všetci moji žiaci, ktorí sa kurzu zúčastnili dosiahli pokrok v korčuľovaní, a čo je dôležitejšie – upevnil sa v nich pozitívny vzťah k tomuto športu. Na kurz sa všetci veľmi tešili, a odchádzali zarmútení len z jedného dôvodu – že sa už skončil.

Touto cestou sa chceme ešte raz poďakovať za možnosť absolvovať tento kurz – a určite sa ho radi zúčastníme aj v budúcnosti, prezradil Mgr. Patrik Bačkor, pedagogický zamestnanec a hokejový tréner.