Jakub Ručkay zhodnotil sezónu: O chlp nám ušlo predkolo play-off.

Sezóna sa začala veľmi dobre, keď sa nám v príprave celkom darilo. Potom prišiel začiatok sezóny, kde sme mali kolísavé výsledky, a to malo za následok odvolanie hlavného trénera Ivana Dorniča. Myslím si, že takú vyrovnanú TIPOS Slovenskú hokejovú ligu ako v tomto ročníku, diváci už dávno nezažili. Samozrejme to ovplyvnilo rozhodnutie SZĽH, tým že schválili priamy postup a vypadnutie zo súťaže. Táto zmena bola podľa mňa hlavným dôvodom, že kluby hrajúce v nižšej polovici tabuľky nechceli nechať nič na náhodu a vyhnúť sa vypadnutiu. Tu je otázka, či je správne nastavená liga, tým že sa priamo vypadáva zo súťaže. Chceme aby nastupovali a hrali v extralige alebo TIPOS lige mladí hráči. Ja, z pohľadu trénera, osobne preferujem v druhej najvyššej súťaži jednoznačne omladinu, čiže zapracovanie juniorov do veľkého hokeja. Na tento účel by mala táto súťaž slúžiť. Viem, že ako tréner som odvážny, lebo v prvej lige už sa hrá na výsledky. Bohužiaľ, nie každý klub má na to rozpočet, konkurovať svojim rozpočtom Žiline, Humennému alebo Martinu, no neraz sa nám to podarilo aj s desiatimi juniormi, zdolať týchto súperov. Ak si dobre pamätám, so Žilinou sme len o chlp vypadli v predĺžení v Slovenskom pohári.

Ale keď sa vrátim k sezóne, hlavný cieľ bol hrať prvú šestku, čo sa nám nepodarilo. To malo za následok, uvoľnenie niektorých kľúčových hráčov pred koncom sezóny. Ako som spomínal, dôvodom bol hlavne rozpočet klubu.

Ku koncu sezóny sa mužstvo stabilizovalo a začalo podávať omnoho vyrovnanejšie výsledky ako na začiatku. Len o chlp nám ušlo predkolo play-off, kde rozhodovali vzájomné zápasy. Mrzí ma za chalanov, že to nevyšlo, ale s určitosťou chcem potvrdiť, že do toho dali maximum svojej snahy.

Poďakovanie za skvelú trénerskú skúsenosť patrí hlavne celému vedeniu HK Levice, samozrejme kolegovi Slavomírovi Chlebcovi. Dúfam, že sa naše cesty ešte stretnú v blízkej dobe a budeme môcť naďalej rozvíjať talenty mladých hokejistov.

Jakub Ručkay