Rozvíjanie mladých hráčov chceme aj naďalej zachovať, trendom bude zapájanie odchovancov z kategórie juniorov, hovorí Marcel Ozimák

UPLYNULÁ SEZÓNA V SKRATKE

Máme za sebou zrejme najnáročnejšiu sezónu z pohľadu ekonomického zabezpečenia mužstva v SHL, ale aj celkového klubového života. Pandemická situácia a jej vývoj sa podpísali pod niekoľko významných faktorov ktoré do veľkej miery ovplyvnili chod celého klubu. Negatívom  pre nás z niekoľkých uhlov pohľadu bolo hlavne opatrenie, ktoré počas celej sezóny neumožňovalo vstup fanúšikov a na majstrovské zápasy SHL. Z pohľadu hráčskeho i klubového života a podpory z hľadiska, ktoré je u nás v leviciach mimochodom hnacím motorom mužstva to bol jeden z kľúčových momentov sezóny.

ROZVÍJANIE MLADÝCH HRÁČOV

S nádejou návratu  fanúšikov na štadióny sa vedenie klubu snažilo angažovať niekoľko zaujímavých hráčov. Musím povedať, že mladíci v našom mužstve ukazovali naozaj veľmi pekné hokejové momenty. Myslíme si, že levický klub sa etabluje na jeden z najúspešnejších klubov SHL, ktorý rozvíja mladých hráčov na vysokej úrovni. Spomeniem len niekoľko hráčov, ktorí po uplynulej sezóne v HK Levice posunuli svoju kariéru na viac ako zaujímavý level – Filip Belányi (HC Banská Bystrica), Donovan Sebrango – NHL (Detroit Red Wings), Keen Washkurak – NHL (St.Louis Blues), Sergei Kolesnikov (Avangard Omsk), Samuel Socha, Adam Sýkora, Juraj Štefanka ml. (HK Nitra), František Ridzoň (SR 18), Martin Hřebíček (HK Nitra). Nedá mi nespomenúť trénera Jozefa Kováčika, ktorý svoju trénerskú kariéru naštartoval práve v Leviciach a počas sezóny dostal ponuku od HC Kometa Brno.

O PRÍPRAVE NA NOVÚ SEZÓNU a SKLADANÍ KÁDRA

Chceme aj naďalej zachovať trend, ktorým sa prezentujeme. Sme veľmi radi, že vákuum v podobe absencie domácich hráčov v kategórií juniorov sa postupne zmenšuje a už v tomto prípravnom období  boli do prípravy zaradení naši domáci odchovanci (Novák Marcel, Drapák Dominik, Zajko Viliam, Sládeček Jozef, Ordogh Andrej, Vrbka Lukáš, Michalčák Martin, Grisbach Kristián). Absolvovali celé prípravné obdobie spolu s hráčmi A mužstva, ktoré bolo tento rok v mesiacoch máj a jún kombinované s tréningami na ľade, ktorý nám poskytol náš partnerský klub HK Nitra za čo im touto cestou chceme poďakovať. Okrem menovaných hráčov sa na tréningovom procese zúčastnili nasledujúci hráči (Uhnák Martin, Saliji Samir, Matoušek Michal, Petrinec Félix, Súlovský Michal, Svitana René, Olejník Lukáš, Buianov Vladislav, Dušek Dominik, Klinecký Daniel, Tábi Lukáš, Adámik Denis – pripravoval sa individuálne).
V súčastnosti  prebieha výberový proces a dopĺňanie hráčov na novú sezónu 2021/2022. Na ľad vykorčuľujeme v pondelok 19.7. 2021 a v predsúťažnom období odohráme zaujímavé prípravné zápasy, ako aj novú súťaž Slovenský pohár a domáci hokejový turnaj “MEMORIÁL Ondreja Petráša”. O priebehu a termínoch Vás budeme informovať ako aj o tom, ktorí hráči budú v nasledujúcej sezóne hájiť farby Levického klubu.

Rozšírili sme aj realizačný tím o čom Vás v krátkej dobe budeme informovať. Naďalej zveľaďujeme tréningové prostredie pre hráčov a mládež nášho klubu. Čaká nás aj dlho očakávaná 1.fáza dostavby zimného štadióna, inštalácia multimediálnej tabule, organizácia zápasu hviezd SHL a mnoho ďalších aktivít, ktoré predovšetkým smerujú k našim fanúšikom. Všetci veríme, že sa brány zimného štadióna pre nich otvoria a spolu s Vami fanúšikmi vstúpime do novej sezóny úspešne.

Marcel OZIMÁK – predseda výkonného výboru HK Levice

2 comments

  1. Spätné upozornenie: gay site
  2. Spätné upozornenie: keto gingerbread cookies

Comments are closed.