Jednodňový kemp SR U15 v Bánovciach nad Bebravou s hráčmi Levíc. Hlavným trénerom SR U15 Július Beňuš.

BRATISLAVA (SZĽH) – Slovenská hokejová reprezentácia do 15 rokov absolvuje 28. a 29. novembra premiérové jednodňové výcvikové tábory v sezóne 2023/24. V Bánovciach nad Bebravou sa zídu dva viac ako 30-členné výbery z regiónov Západ a Severozápad na základe nominácie početného trénerského štábu pätnástky, ktorý si pomáhal predovšetkým nedávnym druhým kolom takzvaných trojáčkových turnajov.

Štáb reprezentácie do 15 rokov je v zložení Július Beňuš ako hlavný kormidelník a Radovan Somík, Roman Tvrdoň, Jiří Bicek a Michal Šťastný v pozícii jeho asistentov.

Práve v meste pri rieke Bebrave sa na Turnaji AAA zúčastnil hlavný kouč pätnástky Július Beňuš. „Turnaj splnil svoj cieľ, ktorým bolo ďalšie sledovanie výkonnosti zúčastnených chlapcov ročníka 2009 v priebehu sezóny a zároveň začiatkom procesu, prvej časti výberu pre výcvikový tábor reprezentácie. Všetky tímy podali veľmi slušné výkony. Mali sme možnosť sledovať zaujímavých hráčov, ktorých budeme pozorovať aj naďalej,“ hodnotil Beňuš.

Manažérsky bude jednodňové kempy zastrešovať Peter Potenga, trénerom brankárom bude Dominik Antala, ktorý pôsobí v extraligovom klube Dukla Trenčín. Kempy v Bánovciach nad Bebravou odštartujú v oba dni zrazom ráno o 8.00 a skončia sa o 19.30 h.

Výberu sa zúčastnia aj hráči hokejovej mládeže Levíc Šimon BOROVAN a Samuel CSERI. Náhradníkom na zavolanie figuruje Daniel PÚCHLO a Alex PINDEŠ.