Naučiť sa ako padať je základ. Štartujú kurzy korčuľovania pre základné školy.

Pre základné školy čaká aj tento rok projekt kurzov korčuľovania. Tento školský rok sme opäť pripravili sériu korčuliarskych kurzov, ktoré organizuje mládežnícky hokejový klub. V týchto chvíľach už komunikujeme so základnými školami v Levickom okrese a prvý kurz štartujeme 20. novembra 2023. Jeho prvými účastníkmi budú žiaci z cirkevnej základnej školy Nová Dedina. O zážitkoch z levického zimného štadióna už minulý rok hovorili iba v superlatívoch. A nielen oni..., do kurzov sú prihlásené aj ďalšie základné školy z Levíc a okolia.

V rámci kurzov majú deti možnosť si na štadióne zdarma zapožičať korčule a bezpečnostné prilby. Zámerom kurzu je zvýšiť najmä korčuliarsku gramotnosť detí, rozšíriť deťom portfólio činností vykonávaných v zime s rodičmi, olympizmus, pravidlá fair-play a súťaženia. Samozrejme korčuľovanie má aj svoje výhody zo zdravotného a kondičného hľadiska. Deťom sa zlepšuje rovnováha, koordinácia, vytrvalosť a sila dolných končatín. Pre chlad a vyššiu vlhkosť je pobyt na ľadovej ploche vhodný aj pre astmatikov a alergikov a celkovo v rámci otužovania zlepšuje imunitu u detí. O samotný výcvik sa bude starať hneď niekoľko licencovaných trénerov a asistentov z radov hráčov družstva JUNIOROV.

Základné školy, ktoré majú záujem o kurz nás môžu (musia) kontaktovať mailom hklevice@hklevice.sk alebo priamo manažéra klubu Jozefa Guťana na tel.č. 0911 556 511.