Po škole korčuľovania sme odštartovali už 16. ročník hokejovej škôlky

Hokejový klub Levice s Materskou školou na Tekovskej ulici v Leviciach pred pätnástimi rokmi vytvorili na Slovensku ojedinelý projekt spojenia hokejového klubu a materskej školy pri výchove budúcich hokejistov. Neskôr sa k tomuto projektu pridala Materská škola na Okružnej ulici práve pre zvýšený záujem rodičov a detičiek ako aj pochopenie vedenia Materskej školy na Okružnej ulici v Leviciach sa vedenie hokejového klubu rozhodlo rozšíriť projekt o uvedenú materskú školu. Obe škôlky každoročne vytvárajú skupinu detičiek posledného ročníka a pravidelne raz týždenne ich učiteľky obliekajú do výstroja privádzajú na zimný štadión. Tu sa pod vedením klubových trénerov učia hokejovú prípravu, od prvých krôčikov na korčuliach až po techniku hokeja. Je potešiteľné, že časť detí z predchádzajúcich ročníkov pokračuje v klubovej hokejovej prípravke.

V pondelok 2. októbra bol na Zimnom štadióne v Leviciach otvorený 16. ročník hokejovej materskej školy. Projekt materiálne podporil aj Slovenský zväz ľadového hokeja.

Hlavným cieľom projektu je prilákať čo najviac detí k ľadovému hokeju a vytvoriť základňu pre ostatné vekové kategórie v Hokejovom klube Levice.