EDÍCIA SZĽH DETI NA HOKEJ: Spokojní rodičia, šťastné deti.

Zväzové aktivity majú zmysel.

Slovenský zväz ľadového hokeja v spolupráci s klubmi už realizoval sériu podujatí Deti na hokej, ktoré sú určené pre chlapcov vo veku od 4 do 9 rokov a pre dievčatá od 4 do 10 rokov. 

V dobe počítačov, tabletov a iných „online nástrah” majú deti celkom jasno, ako tráviť popoludnia. Dôležité je preto viesť ich tak, aby získali pozitívny vzťah k športu ako takému už od útleho detstva. Šport má byť formou zábavy a dôvodom na radosť. Nehovoriac o napredovaní dieťaťa a formovaní jeho fyzických a osobnostných kvalít. Výber vhodného športu je však spravidla ovplyvnený externými vplyvmi ako sú aktuálne trendy, rady od rovesníkov, či jednoducho splnenie “sna rodiča” prenesením ho na dieťa.

Na náborových akciách ide v prvom rade o radosť z pohybu. Práve tá v deťoch môže vyvolať túžbu po pokračovaní v hokejovej ceste. Počas pobytu na ľade na deti dohliadali tréneri a hráči dorastu Hokejového klubu.

„Podujatie bolo veľmi dobré, deti sa poriadne vyšantili. Dcéra už bola na ľade dávnejšie zo škôlky, ale potom aj vinou covidu sme chodili nepravidelne na školu korčuľovania, ktorú hokejový klub Levice organizuje. Teraz bude závisieť od nej, či dá hokeju šancu. Vravela však, že by si ho ešte rada vyskúšala,“ hovoril jeden z rodičov počas podujatia. „Akcia sa mi veľmi páčila, akurát som často padala,“ zhodnotila s úsmevom jeho dcéra.

Jedna mamička doniesla na zimný štadión v Leviciach dokonca hneď dve dcéry a syna. „Prišli sme sa pozrieť, pretože dievčatá majú rady korčuľovanie a dokonca chodíme aj na box a chceli sme vidieť, ako im pôjde hokej. Odnášame si pozitívne dojmy, bola to príjemná akcia. Navštevujeme aj školu korčuľovania, ktorá je príjemným rozptýlením aj pre mňa“ spokojne zakončila.