V deväťčlennej slovenskej výprave na IIHF Women’s High Performance Campe aj hráčka Levíc Laura Jancsóová

BRATISLAVA (SZĽH) – Pandémia koronavírusu v uplynulých sezónach znemožnila Medzinárodnej hokejovej federácii (IIHF) organizáciu viacerých zaujímavých podujatí. Do dlhého zoznamu patril aj Women’s High Performance Camp, ktorý sa po štvorročnej prestávke uskutočnil od 8. do 15. júla vo fínskom Vierumäki. 

Na akcii venovanej rozvoju ženského hokeja nechýbala ani slovenská výprava. Tvorili ju mládežnícke reprezentantky Laura Medviďová, Lívia Debnárová, Laura Jancsóová, Emma Donovalová a Alexandra Mateičková. Doplnili ich kondičná trénerka Romana Kiapešová, začínajúca trénerka Nicol Lucák Čupková, manažérka Chelsea Jeanette Kubek aj generálna manažérka ženských reprezentácií Ľubomíra Kožanová. Celkovo zamierilo na sever Európy 150 žien z 19 krajín sveta. 

Účastníčky IIHF Women’s High Performance Campu mali vo Fínsku bohatý program. Pripravené boli špecifické tréningy na základe hráčskej pozície, tímové tréningy, zápasy vo formáte troch proti trom aj štyroch proti štyrom, tréningy mimo ľadu, ale aj lekcie v učebniach, ktoré sa venovali integrite v športe, mentálnej pripravenosti, antidopingu a médiám. Do harmonogramu sa zmestil aj brankársky kemp pre 28 dievčat či viaceré teambuildingové aktivity.

ZDROJ: SZĽH – HOCKEY SLOVAKIA