Letná príprava mládeže – Hokejisti v tomto veku musia makať aj mimo našich tréningov.

Prichádza leto a to je obdobie, kedy si hokejové súťaže dávajú voľno. To sa však nedá povedať o jednotlivých ročníkoch hokejových klubov. Letnú prípravu na suchu momentálne absolvovali aj tie najmladšie ročníky. Aj naša príprava na suchu trvala rovnako, ako pri všetkých žiackych kategóriách. Chlapcov sme pripravovali celkovo osem týždňov. 

Príchodom mesiaca júl a prázdnin sa ukončila letná príprava našich prípravkárov, mladších a starších žiakov, ako aj dorastu a juniorov. Prvý krát sme letnú prípravu absolvovali aj so školou korčuľovania.

Letnú prípravu sme začali čo najskôr po skončení sezóny, ktorá aj vďaka mužstvu dorastu trvala až do konca apríla. Chalanom sme nedali vydýchnuť a od mája sa všetky kategórie už zapojili do letnej prípravy, aby boli schopní dostatočne sa pripraviť na novú sezónu.

Začali sme aeróbnymi tréningami spojenými s koordinačnými cvičeniami a cvičeniami na spevnenia stredu tela. Neskôr sme prešli na anaeróbne tréningy s technicko-taktickými prvkami. Bolo potrebné, aby rodičia pochopili, že športová príprava je v tréningovom procese dôležitá. Bez kvalitnej letnej prípravy nebudeme schopní konkurovať vyspelým tímom, ktoré majú pred nami mierny náskok.

Do prípravy sme zapojili aj deti zo školy korčuľovania, ktoré boli fantastické.

Jozef Guťan: ,, Je to úžasné, ako sa to rýchlo rozrastá. Pred dvomi rokmi sme mali obavy, či projekt bude úspešný a tento rok tu máme decká, ktoré postupne vieme posúvať do predprípravky či dokonca prípravky.“

Letná príprava mládeže nie je len o telocvični. „Využívali sme aj miestne ihriská a okolie športového areálu v blízkosti zimného štadióna. V ďalšej fáze prípravy v auguste už pôjdeme na ľad, ktorý budeme striedať s tréningami na suchu. Pripravujeme domáci turnaj a prípravné zápasy. Využijeme všetko, čo sa nám naskytne.