Rezerve Slovana sa podaril pod Levickým hradom dokonalý obrat.

V stredajšom nekompletnom 32. kole sa na štadióny konečne dostali aj diváci. Program im ponúkol až tri zaujímavé merania síl tabuľkových susedov.

Duel o dôležité body bol na programe v Leviciach v stredu 12.1.2022. Na levický ľad zavítali bratislavské Modré krídla. Tabuľkových susedov od seba delilo sedem bodov, víťazstvom by sme sa z jedenásteho miesta priblížili svojmu protivníkovi. Bratislavčanom však hrala do kariet bilancia vzájomných súbojov z tejto sezóny, v ktorých si pripísali dva trojbodové zisky. Ambície levického mužstva však podporuje ich nedávna športová forma, keď z ostatných piatich zápasov si do tabuľky zapísali deväť bodov. Vyrovnané zápolenie sľubovali aj ostatné štatistické ukazovatele ako napr. úspešnosť bránenia sa v oslabení.

TIPOS Slovenská hokejová liga – 32. kolo

HK Levice – Modré krídla Slovan 2:3 (2:0, 0:2, 0:1)

Góly: 4. Ri. Huna (Pastucha, Vorobjev), 11. M. Matoušek (Ri. Huna) – 38. Chalupa (Žabka, J. Urbánek), 40. Beňo (Bezák, J. Uram), 49. Lepskiy (Beňo).
Rozhodovali: Mĺkvy, Moller – Ševčík, Vyšný, strely: 29:40, vylúčení: 5:5, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 130 divákov

Levice: Beržinec – Štefanka, Pastucha, Zubák, Šelliga, Socha, Homer, M. Mešár, Tužinský – Olejník, Svitana, Súľovský – Ri. Huna, Mihalík, Vorobyev – Valigura, M. Matoušek, Dzivijak – Piačka, Uhnák, Grachev

Slovan: Hlavaj – Demo, Žabka, Beňo, Fatul, Škultéty, Verčík, Hauser – Šotek, J. Urbánek, Chalupa – Danišovský, Preisinger, Škvarek – Petriska, Bezák, J. Uram – Lepskiy R. Petráš, Trubač

Levické levy mali veľmi dobrý vstup do zápasu. Skóre stretnutia otvoril Richard Huna a v 11. minúte zvyšoval Matoušek na 2:0. Rovnaké skóre svietilo na tabuli až do 38. minúty, kedy znižoval Chalupa. Už o necelé dve minúty bolo vyrovnané, presadil sa Beňo. Pre oboch to boli premiérové góly v sezóne. Pred treťou tretinou bolo jasné, že najbližší gól môže byť víťazný. A keďže sa ho podarilo streliť v 48. minúte hosťujúcemu Lepskiymu, tri body po dokonalom obrate putovali do Bratislavy.