Martin Uhnák: Spravíme všetko preto, aby sme sa ešte vrátili do Spišskej, ak bude treba, aj dvakrát.

Aj druhý vzájomný zápas štvrťfinálovej série play-off Slovenskej hokejovej ligy dopadol lepšie pre Spišskú Novú Ves. Na východe sa zrodil totožný výsledok ako deň predtým (4:0). V porovnaní s prvou bitkou tretieho so šiestym sme videli omnoho nervóznejší duel.

Celkovo stojeden rozdaných trestných minút a tvrdá hra, ktorá k takýmto zápasom patrí. Duel v Spišskej Novej Vsi spĺňal všetky parametre play-off a sledujúci si museli prísť na svoje. Krv v žilách im však tuhla počas tretieho dejstva, kedy sa po jednom zo súbojov v rohu klziska na ľade nehybne objavil obranca domácich Dávid Romaňák. Niekoľko minút trvajúce nepríjemné obrázky zakončilo odnesenie mladého beka z ľadu na nosidlách.

Martin Uhnák: „Odohrali sme lepší zápas ako včera. Každopádne, play-off sa hrá na víťazstva a dnes sme prehrali.“ Arbitri udelili levickým hokejistom až desať dvojminútových, plus jeden päťminútový trest. Muži z metropole Tekova odohrali v početnej nevýhode celkovo vyše dvadsaťtri minút. „Je to vybičované a máme kopec mladých chalanov. Emócie zrejme lomcujú o čosi viac než počas základnej časti. Treba to ukontrolovať a doma sa opäť pustiť do toho, aby sme si požičané vzali späť,“ motivuje tridsaťjedenročný forvard.

Na strane žlto-zelených patril rodák z Nitry medzi najaktívnejších hokejistov, dostal sa do viacero príležitostí, avšak všetky stroskotali na výborne chytajúcom brankárovi Spišskej. „Musíme sa viac tlačiť do bránky, byť priamočiarejší. V jednoduchosti je krása – treba viac strieľať a cloniť brankárovi. Predsa len, o kvalitách Marcela Melicherčíka nemožno pochybovať,“ prezrádza možný recept na prekonanie streleckej smoly z úvodných dvoch štvrťfinálových súbojov. „V prvom rade sa jednoznačne musíme vyvarovať nejakých systémových chýb, na ktorých vlastne pracujeme od začiatku sezóny. Taktiež si nemôžeme dovoliť hrať toľko oslabení, koľko sme absolvovali tento zápas – práve v tomto vidím príčinu prehry a rovnako tomu bolo aj pri prvom stretnutí. Rešpektujeme silu súpera, ale musíme hrať viac zodpovednejšie. Kožu už tak lacno predať nemôžeme,“ hodnotí sklamaný, avšak stále optimistický Uhnák.

Ako však sám tvrdí, hrá sa na štyri víťazné zápasy a stále nie je nič stratené. Nasledujú dva dni voľna a potom rovnaký počet bitiek pod Levickým hradom. S čím do nich „levi“ pôjdu? „S vervou víťaziť! Nie je na čo čakať, prehrávame 0:2, avšak zbrane a hlavy určite neskladáme. Spravíme všetko preto, aby sme sa ešte vrátili do Spišskej, ak bude treba, aj dvakrát.“

Zdroj: SZĽH/Silvester Bobko
MMo/HK Levice

4 comments

  1. Spätné upozornenie: tinder gold hack apk
  2. Spätné upozornenie: double your dating for free
  3. Spätné upozornenie: my minor is dating an adult online
  4. Spätné upozornenie: keto yogurt

Comments are closed.