Martin Hrnčár: Pred play off je káder plný energie a všetci čakáme na prvé buly.

SHL Play Off Štvrťfinále

Vyraďovacie boje štartujú, ide sa od nuly. Tridsaťšesť zápasov základnej časti ostáva minulosťou, k dosiahnutiu cieľa je potrebné vyhrať dvanásť a dokráčať na absolútny vrchol, posunúť sa o stupienok vyššie. Najatraktívnejšia časť každého súťažného ročníka je priamo pred nami.

Ak existuje výhoda, ktorou disponujú Levice na rozdiel od iných tímov, je fakt, že zo strany vedenia nie je na mužstvo vyvíjaný žiadny enormný tlak, smerujúci k postupu medzi to najlepšie, čo slovenský hokej ponúka. Príprava hokejistov pre najvyššiu súťaž, slovenský hokej i zahraničie klubu vychádza, o čom svedčia striedavé štarty viacerých hokejistov v extraligových kluboch. Spomenúť môžeme napríklad českého obrancu Martina Hřebíčka, ktorý sa pod Zoborom prakticky postupne usádza. Priestor obliecť levický dres dostane po konci ročníka projektu do osemnásť rokov viacero mladých talentov, a tak získajú skúsenosť so seniorským play-off už v mladom veku. Levice doň vstúpia zo šiesteho miesta.

O aktuálnej sezóne ako aj ambíciách klubu v play off sme sa porozprávali s Martinom Hrnčárom, hlavným trénerom HK Levice.

Martin HRNČÁR

Skončila sa základná časť SHL. Ako ste spokojný s umiestnením pred vyraďovacou časťou súťaže a ako vnímate tento mladý tím po Vašom príchode do Levíc?
Cieľom bol samozrejme postup do play off a z najlepšieho možného miesta. Takže 6.miesto je splnenie tímového aj klubového cieľa. Čo sa týka tohto mladého tímu, tak ho vnímam veľmi dobre, je plný energie, chuti pracovať a zlepšovať sa. Potrebuje získať veľa skúseností. No mať možnosť v tak veľkom počte hráčov a zápasov hrať mužský hokej je len dobre.


Štvrťfinále bola méta, ktorú si klub pred sezónou stanovil. Levice narazia na tím zo Spiša, ktorý však už niekoľko krát medializoval, že jeho ambíciou je vyhrať SHL a postúpiť tak po dlhých jedenástich rokoch do extraligy. Čo od zápasov v play off so Spišskou Novou Vsou očakávate a aké má Levické mužstvo šance a ambície?
Očakávam ťažkú sériu najmä po fyzickej stránke a keďže súper má veľa skúsených hráčov budeme sa musieť vysporiadať aj z taktickou vyspelosťou Spišiakov. Každá séria a zápas však začína od 0:0 a my určite nechceme a verím, že ani nebudeme ľahkým sústom, práve naopak. Aktívnou hrou, pohybom, obetavosťou a samozrejme aj umom to maximálnou mierou chceme súperovi sťažiť a pokúsiť sa ho prekvapiť.


Ku koncu základnej časti opustili v rámci prestupov tím obrancovia Cebák a Petrinec. Doterajšie opory obrany sa rozhodli ukončiť resp. si predĺžiť sezónu v iných kluboch. Naopak do tímu boli pozvaný mladíci z projektu U18 a ďalší ktorí by sa radi presadili a odohrali čo najviac zápasov v seniorskom tíme. Je dostatok hráčov v tíme pre play-off na tak atraktívneho súpera, alebo máte ešte v zálohe niekoho, kto by výrazne posilnil Levice v nadchádzajúcich zápasoch?
Áno, káder je kompletný a už neplánujeme zmeny. Stále máme ešte v zálohe niekoľko mladých hráčov.


Po základnej časti Levice skončili na 6.mieste o dve priečky lepšie ako minulú sezónu. Túto pozíciu si Levice držali už niekoľko týždňov. S čím ste bol spokojný, resp. čo chýbalo mužstvu na lepšie umiestnenie?
Vyhrávali sme len domáce zápasy a vonku naopak prehrávali. Chýbala nám konštantná výkonnosť zopakovať dobrý výkon v jednotlivých zápasoch idúcich za sebou.


Ako som už spomínal, Spišská Nová Ves sa netají tým, že v lige chce uspieť čo najvyššie. Určite súpera nepodceňujete. V čom je Spišská lepším mužstvom v lige oproti ostatným účastníkom?
Každý tím je špecifický, či v zložení kádra alebo herným prejavom. Spišiaci sú favorit s veľkým sebavedomím a silnými jedincami s obrovskými skúsenosťami / Melicherčík, Hvila, Fabián, Rapač, Ordzovenský a ďalší /.


Na čo sa teda treba zamerať v zápasoch proti Novovešťanom?
Nebude jednoduché s nimi hrať najmä v situáciách v oslabení, ktorým sa musíme vyvarovať, pretože ich presilová hra je na veľmi vysokej úrovni prevedenia a práve táto činnosť rozhodla náš posledný vzájomný zápas na Spiši, keď sme inkasovali veľa gólov a vďaka tomu súper otočil výsledok vo svoj prospech. Osobná a herná disciplína budú kľúčom k úspechu.


Čo Vám v tejto chvíli robí v mužstve najväčšiu radosť a aké pozitíva by ste vyzdvihol?
Chuť trénovať, čo je samozrejme spôsobené aj konkurenčným prostredím, atmosféra aká sa vytvára pred štvrťfinále. Pre veľa hráčov to bude prvé mužské playoff v živote, keďže vekový priemer tímu je 22 – 23 rokov. Všetci sa tešíme a čakáme na prvé buly. Hráči chcú už hrať !!

Kanadské bodovanie tímu ovládli po základnej časti dvaja hráči. Prvé miesto patrí dvojici Tag Bertuzzi a Michal Uhnák, ktorí majú na konte dvadsaťtri kanadských bodov. Hneď za nimi figuruje s najmenšou možnou stratou Erik Gubo a dvadsaťbodovú hranicu mal na dosah i Keean Washkurak. Bodovať teda dokáže bez problémov hneď niekoľko hokejistov. Priestor modrého polkruhu je silnou doménou Erika Kompasa a jeho úspešnosti na úrovni 92.79%.

Pripravil a zhováral sa: Marián Moravčík/HK Levice
Doplnený zdroj: SZĽH/Silvester Bobko

3 comments

  1. Spätné upozornenie: lazy keto diet

Comments are closed.