1. KOLO PLAY-OFF SHL: Levice v Bratislave chcú herne prekvapiť

1. kolo Play-off SHL (Štvrťfinále)

Štyrmi zápasmi, aj na obrazovkách internetovej televízie Huste.TV, štartuje dnes atraktívne play-off Slovenskej hokejovej ligy.

Slovenská hokejová liga má za sebou dlhodobú fázu sezóny. Skladala sa zo základnej časti, po ktorej sa desať tímov rozdelilo na dve skupiny. V nadstavbe A sa stretli tie na prvom až šiestom mieste, v béčku mužstvá od siedmej po desiatu pozíciu. Vzhľadom na bodové rozdiely bolo dlhší čas známe, že z dolnej štvorky si v play-off zahrá siedma Žilina a ôsme Levice. V hornej šestke sa bojovalo predovšetkým o druhú, tretiu a štvrtú priečku s výhodou začínať play-off doma. 

Formát vyraďovacej časti:
Štvrťfinálové série play-off začínajú v stredu a hrajú sa na štyri víťazné stretnutia rovnako ako semifinálové a finálové. V prípade, že sa niektorý zo zápasov série skončí remízou v riadnom hracom čase, nasledovať bude maximálne 10-minútové predĺženie vo formáte troch proti trom. Ak nepadne gól, o víťazovi rozhodnú samostatné nájazdy. Výnimkou je prípadný siedmy zápas finálovej série. V ňom by v prípade remízy po 60-tich minútach nasledovala riadna prestávka a následne extra čas v trvaní maximálne dvadsať minút vo formáte troch proti trom. Ak by sa nerozhodlo, nasledovali by samostatné nájazdy. Podľa terminovníka SHL bude jej víťaz v sezóne 2019/20 známy najneskôr 12. apríla. 

ŠTVRŤFINÁLOVÁ DVOJICA Bratislava Capitals (1.) – HK Levice (8.)
TERMÍNY: 4., 5., 8., 9. marca, prípadne 11., 13. a 15. marca
Favorit je jasný. Bratislava Capitals získali v základnej a nadstavbovej fáze o 49 bodov viac ako Levice. Pre nováčika SHL je však úspech, že sa pri premiérovej účasti v našej druhej najvyššej súťaži prebojoval do play-off. Šírka kádra, jeho kvalita, sila na rôznych postoch či vzájomné stretnutia napovedajú, že prípadné vypadnutie Capitals vo štvrťfinále play-off by bolo obrovskou senzáciou. Tréner Bratislavčanov Peter Oremus napriek tomu súpera nepodceňuje. Uvedomuje si, že hoci je jeho partia favorizovaná, nemá nič isté a postup si bude musieť vybojovať štyrmi víťazstvami.

Budú dnes Levice vyrovnaným súperom a dokážu prekvapiť nadupaného súpera?

Vzájomné zápasy:
HK Levice – Bratislava Capitals 3:9 (13.9.2019, SHL)
HK Levice – Bratislava Capitals 1:4 (11.10.2019, SHL)
Bratislava Capitals – HK Levice 12:3 (4.11.2019, SHL)
Bratislava Capitals – HK Levice 5:0 (16.12.2019, SHL)

Zápas sa začína o 18:30 hod. / Arena Ondreja Nepelu

MMo

2 comments

  1. Spätné upozornenie: how many pictures on tinder
  2. Spätné upozornenie: what can you eat on a keto diet?

Comments are closed.