PLAY-OFF SHL: Zamerať sa musíme na disciplinovanú hru bez vylúčení, rozhovor s Marcelom Ozimákom

SHL Play-off Štvrťfinále

Dnes 4.3.2020 začína play-off 27.ročníka SHL úvodnými stretnutiami štvrťfinále. Bratislava vyzve Levice, v regionálnom derby bude Martin súperiť so Žilinou, Topoľčany budú chcieť prejsť cez Spišskú Novú Ves a Skalica sa popasuje s Dubnicou. Séria sa hrá na štyri víťazné zápasy.

Levice svoju úlohu “nováčika” v Slovenskej Hokejovej lige zvládli. Ambíciou na začiatku sezóny vedenia klubu bola účasť v Play-off čo sa splnilo a tak aj levický fanúšik musí byť spokojný. Veď na zimnom štadióne v Leviciach sa odohralo ako v Základnej časti, tak aj v Nadstavbe množstvo atraktívnych duelov s početnou návštevnosťou, ktorú “zimák” v Leviciach už dávno nezažil. A tak Levický hokej v čase jubilea 90. rokov hokeja v meste Levice, ktoré oslavuje celý tento kalendárny rok, potvrdil konkurencie schopnosť a aj to, že do druhej najvyššej hokejovej ligy na Slovensku patrí. Levice sa dostali na hokejovú mapu a účasť v Play-off práve proti ambicióznemu novoklubu z hlavného mesta bude pre fanúšika takou čerešničkou medializácie mladých hokejistov, ktorí sú na začiatku svojej kariéry.

O aktuálnej sezóne ako aj ambíciách klubu v play-off sme sa porozprávali s Marcelom Ozimákom, predsedom VV HK Levice:

Marcel Ozimák / predseda VV HK Levice

Skončila sa Nadstavbová časť SHL. Ako ste spokojný s umiestnením pred vyraďovacou časťou súťaže a ako vnímate tento nový formát Nadstavbových skupín?
Marcel Ozimák: Ak vezmem do úvahy ciele a smer ktorým sa chce klub HK Levice uberať v najbližších sezónach tak môžeme povedať, že do určitej miery sme ich naplnili. S umiestnením samozrejme až tak spokojní nie sme avšak postup hneď v prvej sezóne v SHL do play-off je pozitívny. Formát čo sa týka rozdelenia do nadstavbových skupín nevnímam ako vhodný nakoľko liga ukázala vyrovnanosť všetkých tímov a myslím si že vzhľadom ku gradácií nášho herného prejavu a postupného vhodného doplnenia kádra by sme sa určite umiestnili aj v prvej šestke, veď nás delilo naozaj pár bodov od takéhoto umiestnenia.

Štvrťfinále bola méta, ktorú si klub pred sezónou stanovil. Levice narazia na tím z hlavného mesta Bratislava Capitals, ktorý však už medializoval, že jeho ambíciou je vyhrať SHL a odísť do EBEL ligy. Čo od zápasov v play-off s Bratislavou očakávate a aké má Levické mužstvo šance a ambície?
Marcel Ozimák: Od štvrťfinále očakávam hlavne to, že v týchto zápasoch sa ukáže charakter hráčov s ktorými budeme pracovať aj v budúcej sezóne. Našim prvoradým cieľom je posun hráčov do extraligy alebo inej kvalitnejšej súťaže. Počas sezóny sa však ukážu aj hráči u ktorých už nevidíme perspektívu a tak ich nahradíme juniormi ktorí sa budú chcieť zdravo pobiť o miesto v zostave. vzhľadom k tomu že v našom klube je stále ešte vekové vákuum ( kategória juniori ) sme odkázaní na spoluprácu so silnejším partnerom ktorý ma dostatok adeptov na prvoligový dres. Šance sú vždy vyrovnané pred play-off. Ako som už spomínal tieto zápasy budú pre hráčov veľmi významné z hľadiska budúcej sezóny. Majú ideálnu možnosť dokázať že sú dobrí hokejisti a vybojovať si miesto v zostave aj v budúcom ročníku. 

Ku koncu nadstavbovej časti bol problém z počtom hráčov. Doterajšie opory tímu sa rozhodli ukončiť resp. si predĺžiť sezónu v iných kluboch. Naopak do tímu boli pozvaný mladíci z projektu U18 a ďalší ktorí by sa radi presadili a odohrali čo najviac zápasov v seniorskom tíme. Je dostatok hráčov v tíme pre play-off na tak atraktívneho súpera, alebo máte ešte v zálohe niekoho, kto by výrazne posilnil Levice v nadchádzajúcich zápasoch?
Marcel Ozimák: Súhlasím, že hráči ktorí boli počas základnej časti oporami prijali ponuky iných klubov, čo je ale prirodzené nakoľko podmienky ktoré im ponúkli mnohonásobne prevyšovali naše možnosti. Nevideli sme preto dôvod na to aby sme im tieto možnosti neumožnili. Do sezóny sme vstupovali práve s tým, že ak k takejto situácií príde nebudeme im v tom brániť. Čo sa týka mladých hráčov, tí vo svojich kluboch postúpili do ďalších bojov play-off a tak sa momentálne na nich nemôžeme spoľahnúť. Samozrejme sledujeme ich a v prípade vypadnutia ich ihneď povoláme do tímu. Ja však verím že aj napriek tomu že tím mohol byť vystužený aj lepšie, chlapci zabojujú a nepredajú svoju kožu lacno. Stále je možnosť doplnenia kádra o hráčov z Nitry.

Po základnej časti Levice skončili na 8.mieste a táto pozícia im ostala aj po nadstavbovej časti. S čím ste bol spokojný, resp. čo chýbalo mužstvu na lepšie umiestnenie?
Marcel Ozimák: S umiestnením nie som celkom stotožnení, mužstvo malo podľa mňa aj na lepšie umiestnenie. Pozitívum však vidím hlavne v tom že naši hráči dostavali šance a j v extraligových tímoch a verím že viacerých uvidíme aj na blížiacich sa majstrovstvách sveta U 18, ktoré sa budú konať v Spisskej Novej Vsi a chlapci sa pokúsia vrátiť do elitnej A skupiny MS.  

Ako som už spomínal, Bratislava Capitals sa netají tým, že ligu chce vyhrať. Určite súpera z hlavného mesta nepodcenujete. V čom je Capitals lepším mužstvom v lige oproti ostatným účastníkom?
Marcel Ozimák: Bratislavské mužstvo je oproti iným klubom v SHL iné len v jednej a to najpodstatnejšej veci, majú rozpočet ktorý by im možno závideli aj niektoré extraligové mužstvá a s tým je samozrejme spojené všetko, čo robí tento tím najväčším kandidátom na víťaza 1. ligy, (podmienky, hráči, servis, atď. ) Avšak história hovorí o tom, že nie vždy víťazí ten najlepší, ale ten kto verí vo víťazstvo. Preto si myslím, že Capitals to nebude mat v nijakom prípade ľahké aj keď kvalita ich kádra je naozaj na pomery SHL nadštandartná. 

Na čo sa treba zamerať v zápasoch proti Capitals?
Marcel Ozimák: Zamerať sa musíme hlavne na disciplinovanú hru bez vylúčení. Vyvarovať sa individuálnych chýb, ktoré nás trápili celu sezónu. Chlapci musia bojovať jeden za druhého a v týchto zápasoch naozaj siahnuť na dno svojich možností a schopností.

Čo Vám v tejto chvíli robí v mužstve najväčšiu starosť?
Marcel Ozimák: Najviac starostí nám momentálne robí skladba mužstva a početnosť, ktorú si táto fáza súťaže vyžaduje. Pozitívum ale vidím v tom, že najťažšiu fázu súťaže si zahrá veľké množstvo mladých hráčov, ktorí dostanú šancu a získajú tak skúsenosti ktoré by v inom klube nezískali.

Zlepšila sa situácia v aktuálnej sezóne ohľadom vstupu nových sponzorov do klubu?
Marcel Ozimák: Vstupom nových sponzorov sa finančná situácia v klube mierne zlepšila, patrí im veľké poďakovanie za to, že podporili šport vo svojom meste a dokázali časť svojich prostriedkov investovať do mladých športovcov a do športu vôbec. Stále však musíme pracovať na získavaní nových partnerov nakoľko sme organizácia ktorá nemá generálneho sponzora a v skromných podmienkach sme dokázali konkurovať aj silnejším tímom, ktoré majú neporovnateľný rozpočet s tým našim.

Predpokladaná zostava HC Bratislava Capitals:
Brankári: Peter Hamerlík, Matt Climie, Matej Mega.
Obrancovia: Lukáš Bohunický, Karol Sloboda, Matúš Juriga, Marek Biro, Ivan Jankovič, Matej Bača, Sébastien Piché, Ryan Martinelli.
Útočníci: Tibor Varga, Daniel Kružík, Filip Surovka, Dávid Buc, Denis Hudec, Patrik Danišovský, Dušan Klučiar, Erik Smolka, Eric Selleck, Michal Šálka, Róbert Varga, Martin Kalináč, Marek Slovák.
Tréneri: Peter Oremus – Roman Mega, Leo Gudas.

Predpokladaná zostava HK Levice:
Brankári: Ján Kožiak, Daniel Pavličko.
Obrancovia: Šimon Nemec, Adam Themár, Samuel Socha, Sebastián Hudec, Ivan Kohút, Ondrej Šturdík, Juraj Štefanka ml., Filip Kuzma, Samuel Rácz, Adrián Zubák.
Útočníci: Vladislav Bujanov, Lukáš Tábi, Denis Adámik, Erik Gubo, Matej Mrázik, Kristián Kosorín, Jakub Šimko, Adam Tužinský, Jozef Klenko, Gabriel Olejník, Adam Kudrna, Kristián Včelka, Dominik Novák, Adam Špankovič, Šimon Beták.
Tréneri: Pavel Takáč – Jaroslav Matejov.

Pripravil: MMo / HK Levice
Foto: Jozef Bedej

One comment

  1. Spätné upozornenie: ketogenic diet keto ingredients

Comments are closed.