Škola korčuľovania mala medzi deťmi úspech

Korčuľovanie je špecifickým, kondične a koordinačne náročným pohybom pomocou korčúľ na ľadovej ploche. Zároveň je všestranným športom, ktorý, vyžaduje koordináciu, silu, obratnosť, flexibilitu, vytrvalosť, ale aj zmysel pre hudbu a tanec. Je nielen základom pre dva najpopulárnejšie zimné športy – hokej a krasokorčuľovanie, ale aj jednou zo základných lokomócií, ktoré by deti mali zvládnuť v rannom detstve. Zároveň je tiež obľúbenou voľno-časovou aktivitou bežnej populácie.

Škola korčuľovania mala medzi deťmi úspech a aj preto chodia budúcich malých hokejistov a korčuliarky podporovať na ľad pravidelne ich rodičia. Dosýta si užili ľadovú plochu zimného štadióna v Leviciach. Počas 74 hodín ukázali svoje schopnosti na ľade a zdokonaľovali sa v korčuľovaní.

S hokejom sa dá začať už od 5 rokov, ale korčuľovať sa dokážu aj deti od 3 rokov. Svedkami toho sme boli aj túto sezónu, keď v škole korčuľovania sme bežne vídali aj deti v týchto rokoch. Čo je jednoznačne super, keďže pohybová aktivita detí je im daná takpovediac do vienka.

“Budovať u detí športové návyky v príjemnom prostredí, plnom nových kamarátov, s pocitom bezpečia a krásnych nových zážitkov. Tieto návyky môžu ďalej rozvíjať v rôznych športových kluboch, ktoré im začnú byť blízke. Práve takto vieme výrazne ovplyvniť zdravie našich detí a vybudovať u nich základy pre „ zdravý životný štýl „ prostredníctvom všestranného športového rozvoja” – ozrejmil Július Beňuš – šéftréner hokejovej mládeže v Leviciachvýznam školy korčuľovania. Chcem a musím zdôrazniť, že aj z hľadiska početnosti detí je obrovskou výhodou potenciál Levického okresu ako najväčšieho na Slovensku. V Leviciach máme výborné športové zázemie – komplex ( v blízkosti Zimného štadióna sa nachádza telocvičňa, dve športové haly, tenisové kurty, plaváreň s fitness centrom, futbalové ihriská, ihrisko na plážový volejbal).

Toto celé má mať jednoznačný cieľ. Zapojiť do zdravého životného štýlu všetky detičky, ktoré sú k dispozícii a chcú spoločne objavovať kamarátov a radosť zo športu. No a dostať takouto cestou deti do športových klubov a aj na hokej.

A na záver? Veľké ďakujem kolektívu trénerov a inštruktorov, ktorý sa zúčastňovali aj na úkor svojho voľna školy korčuľovania, mestu Levice a Správe športových zariadení, no a veľké ďakujem patrí všetkým rodičom a deťom, ktorý aj v tejto neľahkej dobe merali 74 krát cestu na zimný štadión – uzavrel Július Beňuš.