Na športových podujatiach ostávajú kapacity nemenné, na hokej môže prísť 500 divákov

BRATISLAVA – Pri kultúrnych a športových podujatiach bude naďalej platiť pri interiérových akciách obmedzenie kapacity na 500 ľudí a pri exteriérových 1000 ľudí. Počas pondelkového zasadnutia ústredného krízového štábu o tom informoval premiér Igor Matovič (OĽANO). V prípade kultúrnych podujatí v červenej zóne bude zákaz občerstvenia a kapacita bude znížená na polovicu. V prípade športových akcií v zelených oblastiach budú účastníci sedieť v každom druhom rade, v červených v každom štvrtom rade. Občerstvenie nebude dovolené!

Do týchto počtov sa počítajú len diváci, nie hráči, tímy a organizátori. “Odkedy bolo avizované pandemickou komisiou, že sa hromadné podujatia dosť zásadným spôsobom sprísnia od 1. októbra, boli sme vo veľmi intenzívnom kontakte, aby sme prišli s riešením. Dohodli sme sa, že bez ohľadu na to, ako sa nám podarí presvedčiť ústredný krízový štáb o tom, že by sme nemali až takto zásadne skresať počty prítomných, chceme podať pomocnú ruku športovej aj kultúrnej obci. Po zasadnutí ústredného krízového štábu, ktorý ešte zasadá, sme chceli informovať, že s naším návrhom sa nám podarilo uspieť a pravidlá budú také, že budú de facto platiť opatrenia v platnosti od 1. septembra,” povedal Matovič.

Štát chce pomôcť športovým klubom aj finančne. Kľúč podľa čoho prerozdelí financie sa ešte len hľadá. “Je podstatné, že podávame pomocnú ruku. Preto sme boli v intenzívnej komunikácii so športovcami. Potrebujeme nájsť čo najadresnejšie opatrenia. Športu umožníme mať tam divákov, hoci si uvedomujeme, že to nie je plná kapacita. Stále dolaďujeme finálny kľúč podpory,” povedal minister financií Eduard Heger.

Zdroj: SZĽH

3 comments

  1. Spätné upozornenie: how to make a good tinder bio
  2. Spätné upozornenie: Adult dating site

Comments are closed.