KLUB: Neplnoletí mladíci, ktorým by v sezóne 2020/21 mohla patriť Extra liga obliekali aj dres Levíc

Keď začne sezóna 2020/21, nebudú mať ešte ani osemnásť rokov. Minimálne do niekoľkých úvodných stretnutí nastúpia s košíkom na prilbe. Aj tak sa ale môžu postarať o veľký rozruch v prípravách súperových trénerov na zápas.

Webový portál hokejovýsvet.sk publikoval zaujímavý článok o mladíkoch o ktorých bude hokejová verejnosť ešte počuť.

Adrián ZUBÁK a Šimon NEMEC. Obaja na konci sezóny obliekali aj dres Levického A-čka Okamžite si získali pozornosť širokej hokejovej verejnosti a levického fanúšika.

Šimon NEMEC
V sezóne 2019/20 sa stal najmladším pravidelne nastupujúcim hráčom v Tipsport lige. Mal iba 15 rokov a sedem mesiacov, keď debutoval. Šimon Nemec si okamžite získal pozornosť širokej hokejovej verejnosti. Dokopy v najvyššej slovenskej súťaži nastúpil na dvanásť zápasov, nazbieral tri body za asistencie. Minulú sezónu strávil v Liptovskom Mikuláš, kde bol súčasťou tímu do 18 rokov, takže skok to bol pre neho poriadny.
“Na seniorský hokej som si zvykol rýchlo. Dostal som sa do toho asi za dva zápasy. Starší spoluhráči mi pomáhali, povzbudzovali ma, vždy mi povedali, keď som spravil niečo zle,” povedal Nemec v live rozhovore na instagramovom profile hokejovysvet.sk.
Rozdiely však boli poriadne citeľné: “Rozdiel bol skoro vo všetkom. V rýchlosti, sile, taktickej hre. Dá sa na to rýchlo si zvyknúť, len treba hrať zápasy,” tvrdí 16-ročný bek. Keď nehral za Nitru, chodil do Levíc, kde absolvoval dvadsať stretnutí, strelil dva góly. Ešte predtým si zahral aj za projekt U18 v juniorskej lige.
“Keď skončil projekt U18, tak ma angažovali aj v Leviciach, pretože Nitra potrebovala získať nejaké body. Mne to vôbec nevadilo. Hral som stále medzi mužmi, SHL má svoju kvalitu,” ozrejmuje autor dvoch gólov a šiestich asistencií z nižšej súťaže. Počas ročníka niekoľkokrát nastúpil aj za juniorku Nitry. Namiesto vrcholu sezóny 2019/20, ktorý mal prísť v Spišskej Novej Vsi na šampionáte B-kategórie v kategórii U18, musí, ako všetci, byť doma. Čas si kráti hraním konzolových hier FIFA, NHL či Mafia: “Teraz sme mohli byť na šampionáte. Boli sme veľmi motivovaní. Cítili sme, že môžeme postúpiť. Chceli sme hrať pred domácimi fanúšikmi,” smutne skonštatoval.
Fanúšik Bostonu Bruins a obrancu Erika Karlssona zo San José Sharks má na sezónu 2020/21 stanovený jasný cieľ: “V budúcej sezóne by som chcel pravidelne nastupovať za áčko Nitry a získať si stále miesto v zostave,” dodal Šimon Nemec, ktorý neriešil žiadnu možnosť prípadne odísť do zámoria, v live rozhovore na instagramovom profile hokejovysvet.sk.

Adrián ZUBÁK
Narodil sa presne na Štedrý deň, tento rok oslávi 18. narodeniny. HC ´05 iClinic Banská Bystrica mu dal šancu počas už skončeného ročníka 2019/20 na devätnásť zápasov v Tipsport lige. Síce nebodoval, ale zaujal dobrým korčuľovaním či prehľadom v hre. Skúsenosti zbieral aj v Leviciach. Za Levice odohral jedenásť zápasov s jednou asistenciou. Mladý rodák z Brezna si dokonca na seba okrem reprezentačného dresu do 18 rokov obliekol aj ten, ktorý patrí mužstvu U20.

Mladíci, ktorí obliekali seniorskí dres HK Levice v sezóne 2019/2020: OLEJNÍK Gabriel, ŠIMKO Jakub, NEMEC Šimon, KRAJČ Samuel, SOCHA Samuel, ZUBÁK Adrián, KLIMENT Samuel,

Autor: hokejovýsvet.sk / Matej Kubove

MMo / HK Levice

3 comments

  1. Spätné upozornenie: is tinder social media
  2. Spätné upozornenie: free transexual dating
  3. Spätné upozornenie: keto diet infographic

Comments are closed.