90. ROKOV: Vyše 1900 divákov oslávilo hokejové jubileum na Levickom zimáku

Hokejová hala v Leviciach bola počas piatkového večera dejiskom slávnostnej udalosti, ktorou si hokejový klub pripomenul 90. výročie tradície hokeja v meste.

Trojhodinové podujatie s oceňovaním

Na divákov počas troch hodín čakalo množstvo kultúrnych sprievodných podujatí, ale hlavným programom bolo ocenenie osobností, ktorí sa zaslúžili o hokej v Leviciach. Celé podujatie sme odštartovali oceňovaním osobností levického hokeja. Ocenených bolo až 34 osobností, konkrétnejšie bývalý funkcionári a funkcionári bývalých vedení hokejového klubu, tréneri, hráči ktorí sa pričinili o rozvoj hokeja v meste. Ocenení boli aj bývalí primátori mesta Levice a ocenenie si odniesol aj súčasný Ján Krtík. Za osobitný prínos boli ocenené aj dve rodiny, rodina Nováková a rodina Adámiková, ktorých členovia sa z každej generácie zapojili do kreovania hokeja v Leviciach. Ocenenie si prevzala aj Táňa Ivanická, ktorá zakladala ženský hokej v Leviciach, Anna Benediková, ktorá sa pričinila o rozvoj ženského hokeja. Netreba zabudnúť ani na bývalé dlhoročného riaditeľa klubu Ing. Ladislava Szuťányiho, Rastislava Petrecha, Jozefa Guba, Jána Ciriaka, Erika Filipa či Milana Burdu, všetci Levický hokejový klub viedli a prikladali do pomyselného domu svoju časť. Ďalej určite treba spomenúť aj bývalú riaditeľku Základnej školy Pri Podlužianke Máriu Čukovú a aj súčasnú Alžbetu Štofkovú Dianovskú, ktorým patrilo ocenenie za rozvoj a činnosť športových hokejových tried. Ocenie obdržal aj prvý tréner dorastu Tomáš Raksányi, Michal Pastier prvý prezident HK Levice, tréneri Jozef Novák, Stanislav Tunák, Ján Červeňák in memoriam, Július Beňuš, Michal Moravský, Jaroslav Matejov, Jozef Guťan a Stanislav Kmeť. Všetkým patrí obrovské ďakujem.

Ocenené osobnosti
Mária Čuková pri preberaní ocenenia z rúk Marcela Ozimáka
Rodina Nováková
Rodina Adámiková

Zápas patril všetkým a víťazi boli ako fanúšikovia, tak aj hráči

Pozvanie na exhibičný zápas prijali hráči extraligového klubu HC 05 Banská Bystrica s ktorým pred 90. rokmi zohrala vtedajšia Levická korčuliarska jednota L.T.E vôbec prvý vzájomný zápas na Levickej pôde. Levičanom sa podarilo tohto súpera vybaviť aj vďaka reprezentačnej prestávke, keďže v čase exhibície sa naša najvyššia hokejová liga nehrala. Zápas sa napokon skončil 1:5 pre Banskú Bystricu. Od oboch mužstiev sa samozrejme skôr jednalo o taký prípravný zápas, keď si obe mužstvá vyskúšali všetky päťky. Bystrica prišla s hráčmi, ktorí v extralige hrávajú stabilne a samozrejme nechýbali ani zahraničný legionári. Možnosť ukázať sa levickému publiku dostali aj hráči, ktorí nedostávajú až tak často šancu v lige. My sme nastúpili s tímom, ktorý hráva stabilne prvú ligu. Súper si atmosféru na Levickom zimáku užíval. Tréner súpera CEMAN, Daniel Michael priznal, že atmosféru, ktorú fanúšikovia vytvorili na Levickom zimáku ani nečakal a bol príjemne prekvapený. Levickému hokeju zaželal veľa výhier a teší sa na konfrontáciu s nami v extralige – dodal s úsmevom.

Spoločné foto oboch tímov

Ocenenie si odniesol aj Levický fanklub

Medzi ocenenými počas podujatia nemohol chýbať ani levický fanklub, ktorý je na každom zápase šiestim hráčom na ľade. Po prvej tretine bol ocenení aj fanklub Ultra lions ´96 ako poďakovanie za ich fandenie na každom zápase, čo veľmi pozitívne predstavitelia tohto fanklubu prijali. Bolo to veľmi pekné a emočne vypäté z ich strany. Po zápase boli samozrejme ocenení aj rozhodcovia a aj všetci hráči, ktorí si domov na pamiatku odniesli slávnostnú plaketu.

Ocenenie ULTRA Lions 96
Hráči a osobnosti Levického hokeja / sezóna 2019/2020

Čo na záver?

Popriať klubu HK Levice a rozvoju hokeja v Leviciach ďalších 90 rokov! Využiť kontakty minulé, ale hlavne terajšie pre ďalší rozvoj hlavne mládežníckeho hokeja, tak aby sa naplnila hierarchia až po ligové A-čko. Levice sa zviditeľňujú na hokejovej mape Slovenska a pevne veríme, že nám k tomu dopomôžu aj osobnosti Levického hokeja. Prajeme im veľa zdravia a nech ich ešte pánbožko živý a ochraňuje.

Vidíme sa v roku 2030 pri 100. výročí hokejovej tradície v Leviciach.

MMo / HK Levice
Foto: Jozef Bedej

11 comments

  1. Spätné upozornenie: tinder profile ideas
  2. Spätné upozornenie: erfahrungen lovoo
  3. Spätné upozornenie: speed dating near me
  4. Spätné upozornenie: free dating sites for men
  5. Spätné upozornenie: bobby flay dating
  6. Spätné upozornenie: who is jake paul dating
  7. Spätné upozornenie: good dating sites
  8. Spätné upozornenie: milk on keto diet
  9. Spätné upozornenie: keto diet muscle gain

Comments are closed.