Príprava “na suchu” potrvá deväť týždňov. Hokejová mládež odštartovala letnú prípravu na novú sezónu.

Letná príprava. Slovné spojenie, ktoré hokejisti nemajú príliš v láske. Málokto však vie, že letná príprava nie je len tá, ktorú hráč absolvuje v horúcich mesiacoch bez ľadu. Existuje totiž letná príprava na suchu a letná príprava na ľade.

Prichádza leto a to je obdobie, kedy si hokejové súťaže dávajú voľno. To sa však nedá povedať o jednotlivých ročníkoch hokejových klubov. Letnú prípravu na suchu momentálne absolvujú aj tie najmladšie ročníky. Naša príprava na suchu bude trvať rovnako, ako pri všetkých žiackych kategóriách. Chlapcov a dievčatá budeme pripravovať celkovo deväť týždňov. V máji a júni prebieha u hokejistov letná príprava na suchu. Nasledujú zhruba tri týždne voľna a na začiatku augusta začína letná príprava na ľade. Tá trvá až do začiatku septembra, kedy sú už súťažné zápasy.

Začali sme aeróbnymi tréningami spojenými s koordinačnými cvičeniami a cvičeniami na spevnenia stredu tela. Neskôr prejdeme na anaeróbne tréningy s technicko-taktickými prvkami. Je potrebné, aby rodičia pochopili, že športová príprava je v tréningovom procese dôležitá. Bez kvalitnej letnej prípravy nebudeme schopní konkurovať vyspelým tímom, ktoré majú pred nami mierny náskok.

Do prípravy zapojíme aj deti zo školy korčuľovania, ktoré si tak vyskúšajú prípravu tak povediac naživo, keďže celú sezónu šantili na ľade v rámci projektu školy korčuľovania.

Jednotlivé kategórie:
ŠKOLA POHYBU miesto: zimný štadión športoviská, hlavný tréner Bačkor Patrik, Adámik Denis + inštruktori
4/5 HP miesto: športoviská 4.Základná škola, zimný štadión športoviská hlavný tréner, Adámik Denis
6ŠHT miesto: zimný štadión športoviská, hlavný tréner Adámik Denis
7ŠHT miesto: zimný štadión športoviská, hlavný tréner Dávid Michal
8ŠHT miesto: zimný štadión športoviská, hlavný tréner Guťan Jozef
9ŠHT miesto: zimný štadión športoviská, hlavný tréner Viszkocsil Jozef
DORAST miesto: zimný štadión športoviská, hlavný tréner Hudec Stanislav
JUNIORI miesto: zimný štadión športoviská, hlavný tréner Bačkor Patrik
Kondičný tréner Beňuš Dominik

Letná príprava mládeže nie je len o telocvični. „Využijeme miestne ihriská a okolie športového areálu v blízkosti zimného štadióna. V ďalšej fáze prípravy v auguste už pôjdeme na ľad, ktorý budeme striedať s tréningami na suchu. Využijeme všetko, čo sa nám naskytne.