KURZ KORČUĽOVANIA: Korčuľovanie s Vami je vždy fajn. Žiaci 1.ZŠ Andreja Kmeťa Levice absolvovali kurz na jednotku.

Vedeli ste, že korčuľovanie patrilo k obľúbenej zábave už v 12. storočí? Prvé korčule sa na súčasné nepodobali, ale ľudia korčuľovali s rovnakým nadšením ako dnes. Korčuľovanie rozvíja schopnosti dieťaťa, zvyšuje záujem o pohyb a prospieva vývoju chlapcov a dievčat.

Relax na korčuliach

Kurz korčuľovania je zábavný a pre deti je oddychom od školských povinností. Pri učení stále sedia, preto je pre nich prospešné mať aktivitu, ktorá ich dostane do pohybu a preto sme prijali ponuku Hokejového klubu HK Levice – povedala zástupkyňa riaditeľky školy 1.ZŠ Levice PaedDr. Marcela Matejovová.

Korčuľovanie má pre dieťa nesporné benefity. Základnou výhodou je zlepšenie koordinácie. Deti sa naučia zladiť pohyb tela, zosúladiť pohyby nôh a rúk. Veľkým benefitom je spevnenie svalstva. Vaše ratolesti budú mať lepšie držanie tela. Vyformujú si postavu a najmä dievčatá sa rady pochvália štíhlymi a pevnými nohami.

Pohyb na korčuliach efektívne spaľuje tuky. Mnohé deti trávia veľa času pri hraní počítačových hier, surfovaním na webe a na sociálnych sieťach. Pri tom častokrát jedia sladkosti, čipsy a iné pre zdravie neprospešné potraviny. Korčuľovanie môže byť pre deti pozitívnym a zábavným riešením. Dostane ich do pohybu, naštartuje a zlepší ich metabolizmus.

Dôležitejšie ako základné techniky je, že sa u detí prirodzene rozvíja záujem o šport. Kurz korčuľovania bol pre deti veselou hrou, pri ktorej si zatrénovali, aj sa zasmiali. Za svoju odvahu, vytrvalosť a nadšenie bolo každé dieťa odmenené diplomom a sladkou medailou, uviedla na záver PaedDr. Marcela Matejovová.