Letné prípravné obdobie “na suchu” pre novú sezónu potrvá deväť týždňov.

TKM HK Levice, 1.5.2024 / Letná príprava. Slovné spojenie, ktoré hokejisti nemajú príliš v láske. Málokto však vie, že letná príprava nie je len tá, ktorú hráč absolvuje v horúcich mesiacoch bez ľadu. Existuje totiž letná príprava na suchu a letná príprava na ľade.

Prichádza leto a to je obdobie, kedy si hokejové súťaže dávajú voľno. To sa však nedá povedať o jednotlivých ročníkoch hokejových klubov. Letnú prípravu na suchu momentálne absolvujú aj tie najmladšie ročníky. Naša príprava na suchu bude trvať rovnako, ako pri všetkých žiackych kategóriách. Chlapcov a dievčatá budeme pripravovať celkovo deväť týždňov. V máji a júni prebieha u hokejistov letná príprava na suchu. Nasledujú zhruba tri týždne voľna a na začiatku augusta začína letná príprava na ľade. Tá trvá až do začiatku septembra, kedy sú už súťažné zápasy.

Začali sme aeróbnymi tréningami spojenými s koordinačnými cvičeniami a cvičeniami na spevnenia stredu tela. Neskôr prejdeme na anaeróbne tréningy s technicko-taktickými prvkami. Je potrebné, aby rodičia pochopili, že športová príprava je v tréningovom procese dôležitá. Bez kvalitnej letnej prípravy nebudeme schopní konkurovať vyspelým tímom, ktoré majú pred nami mierny náskok.

Jednotlivé kategórie:
ŠKOLA POHYBU miesto: zimný štadión športoviská
3/4/5 HP miesto: športoviská 4.Základná škola, zimný štadión športoviská
6/7. ročník miesto: zimný štadión športoviská
8/9. ročník miesto: zimný štadión športoviská
DORAST/JUNIORI miesto: zimný štadión športoviská
Časy tréningových jednotiek Vám oznámia vaši aktuálny tréneri zo sezóny 2023/24!

Letná príprava mládeže nie je len o telocvični. „Využijeme miestne ihriská a okolie športového areálu v blízkosti zimného štadióna. V ďalšej fáze prípravy v auguste už pôjdeme na ľad, ktorý budeme striedať s tréningami na suchu. Využijeme všetko, čo sa nám naskytne.