KURZ KORČUĽOVANIA: Naučiť sa ako padať je základ. Odštartovali sme kurzy korčuľovania so 6. ZŠ Saratovská 85, Levice

Na školákov čaká tento rok novinka. Tento školský rok sa im naskytla príležitosť vyskúšať si aj korčuliarsky kurz, ktorý organizuje hokejový klub – mládež. V týchto chvíľach už ho majú úspešne za sebou školáci zo 6.ZŠ Saratovská 85, Levice a pýšia sa svojimi diplomami. O zážitkoch z levického štadiónu hovoria iba v superlatívoch. A nielen oni..., kurov sa zúčastnia aj ostatné základné školy v Leviciach a v okolí.

Základná škola 6 na Saratovskej ulici v Leviciach sa od pondelka 28.11. do piatku 2.12.2022 zúčastnila korčuliarskeho kurzu, ktorý organizuje mládežnícky hokejový klub Levice. V rámci neho mali deti možnosť na štadióne zdarma zapožičať korčule a bezpečnostné prilby. Kurz z tejto školy využilo ju 23 školákov prvého stupňa, ktorí hromadne každé ráno vyrazili autobusom za korčuliarskymi zážitkami.  

Ponukový list, ktorý oslovil škôlu, hovoril jasnou rečou. Vyzdvihol hneď niekoľko benefitov korčuľovania. Zámerom kurzu je zvýšiť najmä korčuliarsku gramotnosť detí v meste Levice, rozšíriť deťom portfólio činností vykonávaných v zime s rodičmi, olympizmus, pravidlá fair-play a súťaženia. Samozrejme korčuľovanie má aj svoje výhody zo zdravotného a kondičného hľadiska. Deťom sa zlepšuje rovnováha, koordinácia, vytrvalosť a sila dolných končatín. Pre chlad a vyššiu vlhkosť je pobyt na ľadovej ploche vhodný aj pre astmatikov a alergikov a celkovo v rámci otužovania zlepšuje imunitu u detí. O samotný výcvik sa postaralo hneď niekoľko licencovaných trénerov a asistentov z radov hráčov družstva JUNIOROV.

Pedagógovia neskrývali spokojnosť a deti žiarili radosťou, väčšina malých absolventov kurzu na korčuliach nikdy predtým nestála, deti sa naučili ako padať, čo pri korčuľovaní je základ a na konci kurzu sa rozdávali diplomy a olympijské medaily.

Rovnaký kurz je v ponuke aj pre ostatné základné školy v Leviciach a v okolí.