DENNÍK ŠPORT: Kluby druhej najvyššej hokejovej ligy – SHL by mohli v druhej polovici novembra opäť hrať zápasy

Denník Šport / Sezónu chcú obnoviť, ale aj skrátiť. Presne pred mesiacom sa začala nová sezóna Slovenskej hokejovej ligy (SHL). Z jej programu však stihli tímy odohrať iba dve nekompletné kolá.

Hráči v niektorých kluboch trénujú, inde museli tréningy zrušiť pre výskyt koronavírusu. „Niektorí chlapci si prešli ochorením, ale našťastie bez väčších komplikácií. Momentálne sú už všetci zdraví, každý deň v tomto týždni trénovali a sú pripravení nastúpiť do zápasov. Čakáme len na to, kedy nám to štátne inštitúcie povolia,“ povedal pre portál sport.sk športový riaditeľ HK Levice Marcel Ozimák.

V Žiline ani v Leviciach k okresaniu platov zatiaľ nepristúpili, ani to nemajú veľmi v pláne. „Sme síce s peniazmi na hrane, ideme aj do dlžôb a požičiavame si, ale nechceme hráčom krátiť už tak nie príliš vysoké mzdy. Oni nemôžu za to, že sa súťaž nehrá. Niektorí partneri od nás odskočili, ale musím poďakovať tým, ktorí nám zachovali priazeň aj v ťažkých chvíľach,“ doplnil svoj pohľad Marcel Ozimák.

Optimistický scenár hovorí o reštarte sezóny v druhej polovici novembra. Súťaž však možno oproti pôvodnému plánu skrátia o polovicu.

Pre termínový sklz sa rieši aj zníženie počtu zápasov v základnej časti. Návrhy sú dva. Prvý počíta s odohraním 36 kôl základnej časti a dvoch dodatočných so slovenskou osemnástkou. Druhý so skrátením programu na model 18+2. Po oboch modeloch by nasledovalo riadne play-off hrané na štyri víťazné zápasy. „Myslím, že druhý variant je, vzhľadom na to, že sa zrejme bude stále hrať bez divákov, dobrým riešením. Ušetrili by sme náklady na dopravu a organizáciu zápasov i testovanie, pričom vyraďovacia časť by neutrpela a odohrali by sme ju podľa plánu,“ myslí predseda predstavenstva Žilinských Vlkov Rastislav Chovanec.

Šéf levického klubu zase súhlasí skôr s prvou možnosťou. „Neukracujme hráčov o už aj tak krátke kontrakty. Sú závislí od príjmu z hokeja, iné možnosti veľmi nemajú. Ak budú mať sezónu namiesto desiatich či ôsmich mesiacov iba pol roka, na ďalší polrok si ťažko zoženú iný príjem,“ tvrdí Ozimák.

OPTIMISTICKÉ VYHLIADKY

Aby však zlých správ nebolo priveľa, prinesieme aj pozitívnejšie. Ozimák, ktorý je zároveň aj členom výkonného výboru SZĽH, nám potvrdil, že zástupcovia zväzu intenzívne rokujú so štátom na obnovení súťaže. „Veríme, že sa všetko vyvinie dobrým smerom. Celá situácia sa dotýka približne 300 ľudí, ktorí sú z veľkej časti premorení, takže veľké riziko nakazenia sa pri hraní zápasov, navyše bez divákov, nehrozí. Sme v každodennom kontakte s ľuďmi, ktorí rozhodujú o protipandemických opatreniach. Dúfam, že v druhej polovici novembra by sa mohla naša profesionálna súťaž obnoviť. Podnikáme všetky kroky k tomu, aby sa to podarilo.“

Aj hokejový zväz prostredníctvom svojho hovorcu Petra Jánošíka potvrdil optimistické vyhliadky na znovuspustenie SHL. „Intenzívne rokujeme so štátnym tajomníkom ministerstva školstva pre šport Ivanom Husárom. Tak my, ako aj on, sa snažíme o čo možno najskorší štart našej druhej najvyššej súťaže. Môžem potvrdiť, že rokovania sú na dobrej ceste, ale múdrejší budeme až po víkendovom druhom plošnom testovaní obyvateľstva na koronavírus.“

Zdroj: Michal Kolárik/Denník Šport

3 comments

  1. Spätné upozornenie: tinder blue bar
  2. Spätné upozornenie: free transgurl dating site
  3. Spätné upozornenie: konscious keto reviews

Comments are closed.