Štartuje 28.ročník SHL

V stredu 7.10.2020 štartuje nová sezóna SHL ligy. Súťaž napíše svoj 28. diel. Počet štartujúcich klubov ostáva na čísle desať. Novým mužstvom je Humenné. Slovenská hokejová liga oficiálne štartuje síce v stredu 7.októbra 2020 no v jej prípade ale ide o druhý presun pôvodného termínu. Príčina má spoločného menovateľa – koronavírus.

SHL mala začať spoločne s Tipos extraligou v piatok 2.októbra 2020. Tesne predtým niektoré kluby informovali, že sa v ich radoch objavili pozitívne prípady na ochorenie COVID-19. Funkcionári sa na minulotýždňovom zasadnutí ZOK zhodli, že najlepšie bude, ak sa otváracie kolo presunie o pár dní neskôr. Stalo sa. Lenže, ako to bude vyzerať? Najnovšie správy hovoria o nelichotivej situácii. 48 hodín pred úvodným vhadzovaním vstúpili do karantény Levice, Topoľčany a Trnava. Zároveň sa potvrdilo, že sa nezúčastnia 1.kola nového ročníka 2020/21. A liga má ďalší problém na krku, keďže musí operatívne pracovať s už rozvrhnutým ligovým programom. Tri štadióny ostanú zatvorené. Hrať sa bude iba v Humennom, Považskej Bystrici a nakoniec aj v Martine, ktorý si namiesto zápasu s Topoľčanmi skríži hokejky s reprezentantmi SR 18. Samozrejme, ak sa do stredajšieho rána nič nestane…

Hokejisti HK Spišská Nová Ves zvíťazili v utorňajšej predohrávke 54. kola druhej najvyššej súťaže SHL v Piešťanoch nad slovenskou reprezentáciou do 18 rokov 7:3.

Základná časť bude mať rovnako ako vlani 36 kôl. Táto fáza sa skončí 14.2.2021. Nasledovať bude tzv. nadstavba. Jej záverečný zápas je naplánovaný na 14.3.2021. Mužstvá umiestnené po skončení základnej časti na nepárnom mieste v tabuľke (1.,3.,5.,7.,9.) odohrajú zápasy 1x doma, 1x vonku zápasy proti družstvám umiestneným na párnom mieste v tabuľke (2.,4.,6.,8.,10.), t.j. 10 kôl / zápasov. Štvrťfinále je naplánované na 17.3.2020. Posledný možný zápas sezóny je vytýčený na 28.4.2021. Víťaz SHL priamo postúpi do Tipos extraligy. Každé mužstvo si v jednom prípade zmerá sily so SR 18. Mladíci budú mať svoj domovský stánok v Piešťanoch. Hracími dňami sú utorok (1x), streda (17x), piatok (16x) a nedeľa (2x).

Marcel Ozimák (športový manažér): “Ak mám byť úprimný, naša situácia sa zmenila v pondelok (5.10.2020) podvečer. Prvé kolo bude bez našej účasti, kde sme mali hrať proti Spišskej Novej Vsi. Riaditeľ klubu zo Žiaru nad Hronom nás kontaktoval, že majú pozitívneho hráča a my sme s týmto tímom v sobotu odohrali zápas. Nikto z nás však nejaví známky ochorenia. Zvolili sme teda cestu bezpečnosti. V stredu ráno nás čaká pretestovanie. Pevne verím, že aspoň v piatok vstúpime do ligy. Každý má svoje ambície. Naše mužstvo je mladé. Tri formácie obsahujú hráčov do 23 rokov. Myslím si však, že ak sa chalani prispôsobia hernému systému, mohli by sme skončiť lepšie ako vlani. Taká prvá šestka by bola dobrá. V súčasnom móde sa nedá donekonečna fungovať. Vyzerá to veľmi zle, ale robíme maximum pre záchranu hokeja.”

Jozef kováčik (hlavný tréner) „V prvom rade sme sa zamerali na angažovanie mladých hokejistov. Som rozhodnutý vyťahovať perspektívnych chlapcov, ktorí všetko majú pred sebou. Niektoré výsledky boli hektické. Napríklad záverečný v Žiari nad Hronom, kde sme prehrali 2:5. Tu to bolo veľmi neisté. Raz sme mali hrať, potom nie. Samozrejme, to neospravedlňuje toto zaváhanie. Uvidíme, čo nám prinesie nový ročník. Sám som zvedavý. Naznačím, že pravdepodobne dôjde počas sezóny k posilneniu mužstva významnejšími hráčmi. Na výsledky alebo umiestnenia sa veľmi nepozerám. Mojou snahou je rozvíjať ambicióznych chalanov, ktorí majú hokej v srdci. Aktuálne pracujú v tomto duchu a majú za to môj obdiv. Takisto by som si veľmi želal, aby som mal za sebou úspešnú časť novej hokejovej etapy, keďže som už tréner.“

Káder mužstva na sezónu 2020/21:

Brankári: Erik Kompas, Filip Belányi, Kristián Adamko.
Obrancovia: Sebastián Hudec, Martin Hřebíček, Adam Kobolka, Ivan Kohút, Ondrej Šturdík, Juraj Cebák, Filip Kuzma, Juraj Štefanka ml.
Útočníci: Martin Uhnák, Samir Saliji, Denis Adámik, Erik Gubo, Matej Mrázik, Michal Súľovský, Adam Tužinský, Jozef Klenko, René Svitana, Henrik Samuelsson, Jakub Šimko, Mário Múčka, Marek Macko.

Tréneri: Jozef Kováčik – Jaroslav Matejov.

Rozpočet klubu na sezónu: 250 000€

PROGNÓZA HOKEJPORTÁLU:
Levice vyrukujú do ligy s novým trénerom, ktorý posilnil realizačný tím iba 24 hodín od vyrieknutia ukončenia kariéry. V kádri figuruje aj jeden magnet, ktorý však nebude možné obdivovať. Marcelovi Ozimákovi sa podaril husársky kúsok. Dres Levíc si oblečie útočník Henrik Samuelsson. Jeho otec je dvojnásobným držiteľom prestížneho Stanley Cupu z rokov 1991 a 1992 s Pittsburghom Penguins a samotná posila sa pýši troma štartmi v NHL za Arizonu Coyotes v sezóne 2014/15. To ale nepredznamenáva, že sa Levice vyšvihnú hore. Ide ale o sympatický klub, ktorý robí hokej ako najlepšie vie. Myslíme si, že sa minulý rok v Slovenskej hokejovej lige etabloval, a tak ho posunieme o jednu miestenku nahor.

Zdroj:hokejportal.sk, HK Levice

3 comments

  1. Spätné upozornenie: which way do you swipe on tinder
  2. Spätné upozornenie: single women dating free trial
  3. Spätné upozornenie: keto yogurt

Comments are closed.