Na začiatok prípravy s dvoma extraligistami, prvému sme podľahli až po samostatných nájazdoch

Levickí hokejisti na začiatku prípravy na novú sezónu 2020/21 hostia v krátkom slede za sebou na domácom ľade dve mužstvá z našej najvyššej hokejovej ligy – HC´05 Banskú Bystricu a HK Nitru.

S Banskou Bystricou sme sa počas tohto kalendárneho roka stretli už po druhý krát. Trénerskú premiéru si odkrútili obaja tréneri mužstiev, ako tréner Levíc Jozef Kováčik tak aj tréner Banskej Bystrice Norbert Javorčík.

HK AUTO-RÁCZ LEVICE – HC´05 BANSKÁ BYSTRICA 2:3 SN (0:1, 1:0, 1:1 – 0:0, 0:1)

Pohyblivosť a dravosť na strane Banskej Bystrice, skúseností viacej na strane Levíc. Aj takto by sa dal definovať priebeh prvého prípravného zápasu v ktorom sa stretli dva odlišné celky. Banskobystričanov poslal do vedenia dve sekundy pred koncom prvej tretiny počas presilovky krásnou strelou z pravého kruhu Lukáš Lunter. Gubo vyrovnával, avšak Dominik Sojka aj druhýkrát potešil striedačku nášho tímu. Nakoniec duel do predĺženia poslal český legionár Martin Hřebíček. Zápolenie dospelo do nájazdov. V nich sa presadili iba naši hráči – Václav Vybiral a Filip Vašaš, ktorí prekonali Erika Kompasa v bránke Levíc.

 „Výsledok je fantastický, no Banská Bystrica neprišla v plnej sile. Ani my sme neboli kompletní. V prípravnom období to tak zväčša býva. Úvodný zápas sa vždy ťažko hodnotí. Kvalita ľadu nie je na najvyššej úrovni a miestami nám robila problémy hmla. Mali sme svetlejšie i slabšie chvíľky. Budeme však pracovať na ich odstránení. Teší nás, že sme mohli hostiť atraktívny klub,“ sumarizoval prvú šesťdesiatminútovú dávku na zimnom štadióne v Leviciach tréner domácich Jozef Kováčik.

„Hrali sme proti kvalitnému tímu. Na prvoligové pomery majú Levice slušný káder, takže kvalitou súpera som nebol prekvapený. Prvý prípravný zápas je dostatočná previerka s každým súperom. Je to vždy špecifický zápas a teraz to navyše bolo poznačené koronavírusom, takže chalani hrali po viac ako piatich mesiacoch. Aj výsledok hovorí, že to bolo vyrovnané, čiže určite to bola dostatočná previerka. Nám išlo o to, aby sa každý dostal do zápasového tempa a aby sme boli schopní hrať vo vysokom nasadení. Chceli sme taktiež vyskúšať nejaké tie prvky, na ktorých sme pracovali, ale ešte sme ich nemali kedy zapracovať do hry,“ hodnotil svoje prvé vystúpenie na seniorskej úrovni v pozícii hlavného trénera HC ´05 Banská Bystrica kouč Norbert Javorčík.

Góly: 22. Gubo (Tužinský), 55. Hřebíček (Ďurkech) – 20. L. Lunter (Mich. Roman, Vybiral), 53. Sojka (L. Lunter), rozh. nájazd: Vybiral

HC ´05 Banská Bystrica: Gajan (Belányi) – M. Roman, Demo, Kobolka, S. Hudec, Lopejský, Ganz, Vlk – L. Lunter, O. Giertl, Vašaš – Václav, Oško, Vybiral – Bodnár, M. Matoušek (C), K. Gabor – Suľovský, Sojka, Slameň

HK AUTO-RÁCZ Levice: Kompas (Pavličko) – Šturdík, Cebák, Hřebíček, Ďurech, Mat. Hlinka, Kohút, A. Moravčík – Macko, Uhnák, S. Saliji – Gubo, Tužinský, Múčka – Sarvaš, Klenko, Špankovič – Miškovec, J. Šimko, Adámek

Rozhodovali: Hronský – Kiepeš, J. Konc ml.

Najbližšie nás čaká druhý extraligový súper HK Nitra pod vedením staronového trénera Antonínom Stavjaňom. Zápas sa odohrá v piatok 21.8.2020 o 18:00hod. na zimnom štadióne v Leviciach.

MMo

3 comments

  1. Spätné upozornenie: how to use tinder boost
  2. Spätné upozornenie: free asia dating site
  3. Spätné upozornenie: keto diet for children

Comments are closed.