KLUB: Sezóna v SHL bola krátka, ale intenzívna. Levičania obsadili 8.miesto. Aká však bola sezóna 2019/2020?

„Hovorí sa, že úspechov sa človek nepreje. Každý úspech je vždy niečím podmienený. Klub a jeho hráči, či vedenie a tak isto tím okolo seniorského A-čka získaval skúsenosti, tak zbieral sebavedomie a prišli aj úspechy striedané s neúspechmi”.

V stredu 11.9.2019 sa začala nová sezóna SHL ligy. Súťaž napísala svoj 27. diel, ktorý ale pre mimoriadne okolnosti spôsobené hrozbou nového koronavírusu skončil predčasne. Počet štartujúcich klubov sa zredukoval na desať. Novými mužstvami boli Žilina a Levice. Základná časť mala 36 kôl. Táto fáza súťaže sa skončila 17. januára 2020 a Levickí seniori v nej obsadili ôsmu priečku, ktorá nám dávala šance postupu do štvrťfinále play-off SHL. Čakala nás Nadstavbová skupina, ktorá rozhodla o posledných dvoch účastníkov play-off. A Levice tam boli! Levice postupovali z nadstavbovej časti do štvrťfinálových súbojov z ôsmeho miesta so 66 bodmi. Súperom Levíc vo štvrťfinále bola nadupaná Bratislava Capitals.

Štvrťfinále odštartovalo 4.3.2020. Posledný možný zápas sezóny bol vytýčený na 12.4.2020. Termíny sa výrazne posunuli z dôvodu zániku baráže. Víťaz SHL ligy mal priamo postúpiť do Tipsport ligy. Každé mužstvo si v jednom prípade zmeralo sily so SR 18. Mladíci mali svoj domovský stánok v Piešťanoch. Bohužiaľ tieto plány SHL sa už neuskutočnili a sezóna bola 12.3.2020 predčasne ukončená z dôvodu mimoriadnych opatrení SZĽH a vlády SR pre závažné šírenie nebezpečnej nákazy koronavírusu po celom svete.

Na prvé dva zápasy play-off nastúpili seniori 4.3.2020 a 5.3.2020 v Bratislave v Aréne Ondreja Nepelu. Na Capitals však nestačili. Po prehre 2:5 a 1:7 tak chceli na domácom ľade stav série ešte skorigovať. Napokon však z ľadu odchádzali so sklonenými hlavami, ale sebavedomo. Po domácej prehre 2:3 a 0:4 sa víťazom série (0:4) stal Bratislava Capitals. Levičania tak v konečnom účtovaní obsadili ôsme miesto.

„Boli sme si vedomí toho, že Capitals bol favoritom tejto série, pretože skončili ako v základnej, tak aj v nadstavbovej skupine na prvom mieste. Vedeli sme, že musíme uhrať sériu s kvalitným mužstvom. Dostávali sme však veľmi lacné góly a na tie naše sme sa dosť natrápili. Keď sme ich už strelili bolo to horko-ťažko. Dá sa povedať, že v tomto smere mala Bratislava viac šťastia, ale aj skúseností no šťastie sa prikloní k tomu, kto mu ide oproti,“ rozhovoril sa bezprostredne po ukončení sezóne hlavný tréner Pavel Takáč, „musím však skonštatovať, že aj kvalitatívne bol súper o krôčik pred nami, pretože majú v tíme fyzicky zdatných hráčov, ktorí už majú za sebou aj niekoľko štartov v extraligovom mužstve, ale aj skúsenosti z iných líg.“

Predseda VV HK Levice Marcel Ozimák však dodal: „V podstate sme budovali nové mužstvo a príležitosť dostali všetci hráči, ktorí mali záujem a chuť trénovať. To, čo sme chceli, sa nám podarilo. Mám na mysli zapojenie viacero mladých hokejistov. Takmer 80% kabíny bolo vo vekovej skupine do 23 rokov. Levice sa naposledy v SHL lige predstavili v sezóne 2005/06. S umiestnením samozrejme až tak spokojní nie sme avšak postup hneď v prvej sezóne v SHL do play-off je pozitívny. Ďalšie pozitívum však vidím hlavne v tom že naši hráči dostavali šance a j v extraligových tímoch a verím že viacerých uvidíme aj na majstrovstvách sveta U 18, ktoré sa mali konať v Spisskej Novej Vsi a chlapci sa pokúsia vrátiť do elitnej A skupiny MS.  

Levice svoju úlohu “nováčika” v Slovenskej Hokejovej lige zvládli. Ambíciou na začiatku sezóny vedenia klubu bola účasť v Play-off čo sa splnilo a tak aj levický fanúšik musí byť spokojný. Veď na zimnom štadióne v Leviciach sa odohralo ako v Základnej časti, tak aj v Nadstavbe množstvo atraktívnych duelov s početnou návštevnosťou, ktorú “zimák” v Leviciach už dávno nezažil. A tak Levický hokej v čase jubilea 90. rokov hokeja v meste Levice, ktoré oslavuje celý tento kalendárny rok, potvrdil konkurencie schopnosť a aj to, že do druhej najvyššej hokejovej ligy na Slovensku patrí. Levice sa dostali na hokejovú mapu a účasť Levíc v Play-off je tomu zárukou a dobrým odrazovým mostíkom pre budúcoročnú sezónu.

Aká však bola podľa hlavného trénera celá sezóna 2019/2020? „Myslím, že táto sezóna skončila tak, ako celá prebiehala. Stále nám chýbal nejaký krôčik, veď počas sezóny sme dokázali zopakovať sériu víťastiev, ale aj sériu prehier. Výkony boli kolísavé aj v základnej časti a takisto aj v play-off. Nedá sa však chlapcom uprieť snaha. Naozaj bojovali vo všetkých zápasoch. Napokon, aj v posledných dvoch zápasoch ukázali, že vedia zo seba dať všetko, takže im nemôžeme nič vyčítať.“

Vstupom nových sponzorov sa finančná situácia v klube mierne zlepšila, patrí im veľké poďakovanie za to, že podporili šport vo svojom meste a dokázali časť svojich prostriedkov investovať do mladých športovcov a do športu vôbec. Stále však musíme pracovať na získavaní nových partnerov nakoľko Hokejový klub je organizácia ktorá nemá generálneho sponzora a v skromných podmienkach sme dokázali konkurovať aj silnejším tímom, ktoré majú neporovnateľný rozpočet s tým našim.

A čo dodať na záver? Odohrali sme 66 majstrovských zápasov, vrátane prípravy a jednej exhibície, zaknihovali sme 25 výhier a 27 krát sme hrali pred domácim publikom, ktoré nás hnalo dopredu.

ĎAKUJEME!
Ďakujeme fanúšikom, podporovateľom a sponzorom, celému realizačnému tímu okolo seniorského A-čka, lekárom a záchranárom, ktorí dohliadali počas zápasov na zdravie hráčov, organizátorom a funkcionárom, ktorí dohliadali na bezpečnosť a hladký priebeh domácich zápasov, ladárom a upratovačkám
, a samozrejme hráčom a trénerom HK Levice.

Vidíme sa v novom ročníku Slovenskej Hokejovej Ligy a v novej sezóne 2020/2021.

MMo / HK Levice

2 comments

  1. Spätné upozornenie: cant sign into tinder
  2. Spätné upozornenie: diet drinks on keto

Comments are closed.