90.ROKOV: Vedeli ste, že v roku 1931 sa odohral prvý priateľský zápas so Sláviou Banská Bystrica…

90. ROKOV HOKEJOVEJ TRADÍCIE V LEVICIACH

Z historických záznamov, čo presne sa dialo s levickým hokejom do roku 1930, sa veľa nezachovalo. Ako sme už písali, tak prelomovým dátumom sa však stal 16. február 1931, keď si v priateľskom zápase zmerali sily vtedajší hokejisti levickej LTE so silným celkom Slávia Banská Bystrica, ktorý má bohatú históriu. Zápas bol plánovaný ešte v roku 1930, museli ho však trikrát odložiť kvôli slabej zime a nedostatočne zamŕzajúcemu ľadu.

Rozvoj ľadového hokeja v Leviciach sa rozvíja na konci 60-tich rokov. V Leviciach pod hlavičkou Slovan Agro Levice vznikol hokejový oddiel, ktorý mal družstvo seniorov a dorastencov.

Tieto štartovali v krajských súťažiacich západoslovenského hokeja. Hoci mali Levice dve prírodné klziská s mantinelmi a umelým osvetlením prírodné podmienky a poveternostné vplyvy tomuto športu nepriali a preto sa väčšina majstrovských stretnutí odohrávalo na zimnom štadióne v Nitre. Ďalšie prírodné hokejové klziská boli vybudované v Hronských Kosihách a v Kozárovciach, kde hrávali pravidelne mužstvá Hronské Kosihy, Kozmálovce, Tlmače, Starý Tekov, Bátovce, Žemberovce turnajovým spôsobom o majstra okresu. Tieto družstvá mali žiacke kategórie, ktoré hrávali tiež turnajovým spôsobom v súťaži nazvanej „O hokejku a puk z majstrovstiev sveta“.

MMo / HK Levice / Súkromný archív J. Červeňáka

3 comments

  1. Spätné upozornenie: tinder database
  2. Spätné upozornenie: lovoo login email
  3. Spätné upozornenie: fast food on keto diet

Comments are closed.