TIPOS SHL: Formát súťaže ostáva nezmenený, základná časť by mala odštartovať 25. septembra.

(ŽILINA – 3.6.2022) Vo štvrtok (3.6.2022) sa predstavitelia mužského A-tími HK Levice, s.r.o., zúčastnili prvého stretnutia pred novou sezónou na pôde víťaza uplynulej sezóny TIPOS Slovenskej hokejovej ligy. V Žiline sa stretli zástupcovia klubov TIPOS SHL s vedením SZĽH, Ligovou radou TIPOS SHL a marketingom SZĽH.

Zhodnotili sme sezónu 2021/2022, ktorá bola pre kluby opäť náročná pre covidové opatrenia, ale vyvrcholila atraktívnymi súbojmi play-off pred plnými tribúnami. Najväčším pozitívom sezóny boli dozaista noví partneri súťaže TIPOS, JOJ ŠPORT a Kaufland Slovenská republika, a vďaka nim aj televízne prenosy, ktoré sledovali desiatky tisíc divákov.

Zloženie tímov pre sezónu 2022/2023 budeme vedieť po uzavretí prihlášok, definitívne po udelení súťažných licencií. Všetkých 12 klubov z minulej sezóny však prejavilo záujem pokračovať v druhej najvyššej súťaži. Formát súťaže ostáva nezmenený, základná časť by mala odštartovať 25. septembra, počas 44. kôl sa každý s každým stretne 2 x doma a 2 x vonku. V súťaži bude aj naďalej pôsobiť projekt SR 18. Družstvá na 7. až 10. mieste odohrajú kvalifikáciu o postup do play-off na tri víťazné zápasy, najlepšiu osmičku už tradične čakajú súboje na štyri víťazné duely.