SHL: Pozvánku od zväzu do prvej ligy obdržali obaja finalisti druhej ligy -HC 19 Humenné a HK MŠK Indian Žiar nad Hronom

V Žiari nad Hronom i v Humennom záujem o  SHL pred minulou sezónou mali. Oba tímy spolupracovali aj s extraligistami zo Zvolena, resp. Michaloviec. V spolupráci by chceli pokračovať aj v ďalšom ročníku, ale už v druhej najvyššej súťaži. Pri súčasnej koronakríze  však pribudlo jedno veľké ale.

Humenčania chcú ponuku zväzu využiť

Druhá najvyššia hokejová súťaž mužov SHL bude mať zrejme od nastávajúcej sezóny 2020/21 opäť tím zo Zemplína. Liga, v ktorej v minulosti viac rokov účinkovali napríklad Michalovce, Trebišov či Humenné, v nedávno nedokončenej súťaži nemala po rokoch žiadneho zástupcu z tohto regiónu. Michalovská Dukla totiž hrala najvyššiu Tipsport ligu a HC 19 Humenné s HK 2016 Trebišov účinkovali iba v druhej lige.

Od novej sezóny sa to ale zrejme zmení. Aj keď z druhej ligy mal ísť do SHL iba víťaz a zväz stopol súťaž pred samým vrcholom, teda pred začiatkom finále Humenné – Žiar nad Hronom, podľa rozhodnutia dostávajú právo štartu o súťaž vyššie obaja finalisti. Humenčania obsadili v základnej časti druhej ligy Východ druhé miesto, za Rimavskou Sobotou. Tú ale zdolali v play-off a vybojovali si tak miesto vo finále proti najlepšiemu tímu zo západu Slovenska HK MŠK Indian Žiar nad Hronom. Hokejový zväz stopol súťaž kvôli koronavírusu krátko pred začiatkom prvého finálového duelu.

Ponuku hrať v druhej najvyššej súťaži zvažujú aj v Žiari nad Hronom

„Bol to náš cieľ aj sen, postúpiť do vyššej súťaže. Sme realisti a pozeráme sa na súčasnú situáciu v krajine triezvo. Aj keď robíme pre to všetko, ešte nevieme s určitosťou povedať, či budeme schopní zabezpečiť všetko pre chod klubu vo vyššej súťaži tak, aby sme v nej hrali dôstojnú úlohu. Nechceme si urobiť hanbu, ani ísť s veľkými očami vyššie, a potom riešiť problémy s financiami. Určite nemáme v úmysle hrať druhú najvyššiu ligu iba preto, aby sme splnili ciele z minulej sezóny. Ak nebudeme schopní splniť všetko, čo si súťaž vyžaduje, potom radšej ostaneme v 2. lige,“ povedal pre denník Šport športový riaditeľ HK MŠK Žiar nad Hronom Ján Bitala.

Po avizovanom odchode Bratislava Capitals do bývalej EBEL ligy (súťaž bude mať v novej sezóne iný názov), môže v SHL v nadchádzajúcej sezóne pôsobiť deväť, desať, alebo aj jedenásť tímov. 

„Ďalším by mohla byť slovenská reprezentácia do 18 rokov, prípadne by sme ponúkli licenciu ešte jednému druholigovému tímu. Zatiaľ pracujeme s modelom, že všetci minuloroční účastníci SHL budú v súťaži pokračovať. V spoločnom rozhovore nik nehovoril o krachu klubu. Všetci chcú nastúpiť  do ďalšieho ročníka,“ dodal Miroslav Lipovský prezident SHL.

Finálne zloženie súťaže tak bude definitívne známe až v lete a treba veriť, že žiaden klub finančne nezničí súčasná situácia a SHL by určite potešil aspoň jeden nový účastník. V aktuálnom ročníku to boli HK Levice, ktoré napokon obsadili 8. miesto.

Zdroj: SZĽH, Denník Šport a Hokejportal.net
MMo

10 comments

  1. Spätné upozornenie: Dating sites
  2. Spätné upozornenie: online dating sites free
  3. Spätné upozornenie: rami malek dating lucy boynton
  4. Spätné upozornenie: best dating sites
  5. Spätné upozornenie: lady gaga and bradley cooper dating
  6. Spätné upozornenie: step by step keto diet plan
  7. Spätné upozornenie: keto diet grocery list
  8. Spätné upozornenie: https://gaydatingzz.com/
  9. Spätné upozornenie: keto food near me

Comments are closed.