KLUB: Individuálne tréningy brankárov v letnej príprave mládeže

Je to mylná predstava, že hokejoví brankári sa nepohybujú po celej ľadovej ploche, rovnako ako ostatní hráči, a vyžaduje sa od nich menej kondície. Táto predstava je ďaleko od pravdy. Sila a kondícia pre brankárov je mimoriadne dôležitá, pretože sa očakáva, že v ktoromkoľvek momente si herná situácia vyžaduje od nich vykonať výbušné pohyby. Od brankára sa vyžaduje široká škála atletických zručností, aby vedel byť úspešným – a to menovite sila, rýchle reflexy a skvelé ovládanie tela.

S levickým hokejovým klubom začínajú spolupracovať dve brankárske hokejové mená. Letnú prípravu mládežníckych brankárov si nastarosť zoberú nitriansky odchovanec Mgr. Peter Púš a odchovanec levického hokeja Šimon Ördögh.

Tieto tréningy hráči z bránkoviska budú absolvovať individuálne po dohode s oboma trénermi.

Tréningy brankárov už nie sú v tejto dobe identické s tými, ktoré prežívajú počas prípravy na suchu hráči v poli. Ide o špecifické cviky zamerané na konkrétny brankársky post. Snažíme sa rozvíjať koordináciu pohybov, periférne videnie, obratnosť či palicovú techniku. V momentálnej situácii im individuálne hodinky špeciálnych tréningov stačia. Zvyšné dni sa zúčastňujú prípravy v ich konkrétnej vekovej kategórii”. 

Pre kategóriu ŠHT 7, 6, 5, 4, a HP 3, 2, 1 je k dispozícii Mgr. Peter Púš, kontakt: 0902 039 444

Pre kategóriu KADETI + 8ŠHT a DORAST je k dispozícii Šimon Ördögh, kontakt: 0918 920 304

MMo

One comment

  1. Spätné upozornenie: keto for women over 50

Comments are closed.