90.ROKOV: Vedeli ste, že ženský hokej v Leviciach v sezóne 1996/97 slávil úspech…

90. ROKOV HOKEJOVEJ TRADÍCIE V LEVICIACH

Ženský hokej v Leviciach v deväťdesiatich rokoch minulého storočia prekvital a aj takýmto príspevkom zo správy o činnosti Hokejového klubu Levice z roku 1997 sa zachovala správa o jeho činnosti. Poďme si teda aspoň písomným prejavom pripomenúť ako dopadla sezóna 1996/97 pre ženy.

Veľký pokrok vo svojej výkonnosti dosiahlo družstvo žien HK Levice, ktoré v I.lige žien obsadilo pekné 4.miesto, čo je veľký kvalitatívny pokrok oproti predošlej sezóne 1995/96.

Ženské družstvo zahájilo súťaž 22. septembra 1996 víťazným zápasom vo Zvolene. V priebehu súťaže hráčky družstva žien odohrali 20 majstrovských zápasov z ktorých 11 vyhrali, v dvoch prípadoch remizovali a sedem krát utŕžili prehru s celkovým skóre 94:47 a zo ziskom 24 bodov obsadili v konečnom zúčtovaní 4.miesto v I. lige žien. Dievčatá boli jediným družstvom v súťaži, ktoré dokázalo poraziť majsterky Slovenska, družstvo Popradu. Najvýraznejšie víťazstvo dievčatá dosiahli v Liptovskom Mikuláši, kde porazili domáce hráčky v pomere 22:3, naopak najväčšiu prehru utrpeli v Prešove 2:6.

Káder družstva tvorilo 25 hráčok, z ktorých pravidelne hrávalo 18 až 19 hráčok. Najlepšie výsledky počas celej súťaže a sezóny podávali v útoku Dobrovolná, Szücsová, Švaralová, v obrane sestry Bodlalové a brankárka Ivanická.

Vďaka sponzorom mohlo družstvo žien usporiadať Medzinárodný hokejový turnaj žien medzi Vianočnými a Novoročnými sviatkami. Na tomto turnaji zvíťazili pred družstvami Zvolena, Turčianskymi Teplicami a Budapešťou.
V miesiaci február 1997 bolo družstvo žien pozvané na priateľské stretnutie, kde s výberom Budapešti zvíťazilo 8:3.

V kanadskom bodovaní boli najlepšie Szücsová 33gólov a 12 asistencií, Dobrovoľná 17+14, Švaralová 13+9, Menzelová 9+10.
Najtrestanejšími hráčkami boli Menzelová 9 dvojminútových trestov a jeden 10 minútový, Dobrovoľná 9x2minút, Bodlalová Jana a Švaralová 9×2 minúty.

Vo februári boli do reprezentácie pozvané hráčky Ivanická, Švaralová, Menzelová a Szücsová. Od 12.marca do 16.marca sa zúčastnila Monika Szücsová na turnaji reprezentačných družstiev vo Francúzsku.

Touto cestou treba poďakovať hráčkam HK Levice za dobrú reprezentáciu hokejového klubu. Chceme poďakovať trénerovi Michalovi Moravskému a Václavovi Kosorínovi za dobrú prípravu tohto družstva. Treba vyzdvihnúť aj prácu funkcionárov: Ing. Szücsa, pani Benedikovej a Habalovej, Mudr. Benedikovi. Treba poďakovať aj rodičom, ktorí vo veľkej časti zabezpečili sponzorov na väčšiu časť pokrytia finančného zabezpečenia tohto družstva v súťaži.

Toľko z hodnotenia členskej schôdze HK Levice z 15.4.1997

MMo / HK Levice

2 comments

  1. Spätné upozornenie: is tinder private
  2. Spätné upozornenie: free free free dating sites

Comments are closed.