KLUB: Samuel KRAJČ a Šimon NEMEC z projektu SR18 budú pôsobiť do konca sezóny v Leviciach

Levický klub ako jediný klub v SHL sa rozhodol umožniť ďalším dvom hráčom z projektu “osemnástky” odohrať zápasy v druhej najvyššej hokejovej lige – SHL. Levický dres tak budú obliekať už piati mladíci z reprezentácie do 18 rokov, ktorý sa aj takýmto spôsobom pripravujú na najbližšie MS v hokeji, ktoré sa uskutočnia na Slovensku v Spišskej Novej Vsi od 13. do 19. apríla 2020. Levický fanúšik tak bude mať možnosť sledovať Slovenských reprezentantov do 18 rokov aj priamo na domácom ľade v Levickom drese.

Samuel KRAJČ v reprezentačnom drese počas MS 18 ročných vo Švédsku

Samuel KRAJČ je sedemnásťročný útočník, rodák z Martina. Momentálne je súčasťou centralizovanej prípravy reprezentácie do 18 rokov. Martinský rodák má za sebou krušné mesiace. V lete, po úspešnom juniorskom drafte CHL, sa vybral na skusy do zámoria. Chvíľu pobudol v tíme Calgary Hitmen, za ktorý odohral jeden duel v prestížnej kanadskej juniorke WHL. „Veľká škoda, že to v zámorí nevyšlo. V Calgary si ponechali hráča, s ktorým mali kontrakt a ja ako mladší z dvojice som sa musel vrátiť do Európy. S agentom i manažérom sme sa dohodli, že skúsim nazbierať skúsenosti v mužskom hokeji. Najskôr v prvoligovej Dubnici a následne, ak sa podarí, aj v Dukle Trenčín. Podarilo sa, odohral som štyri zápasy, za čo som veľmi vďačný,“ vysvetľoval Samuel Krajč. Momentálne ma oslovil prvoligový klub HK Levice, kde plánujem zhodnotiť svoje skúsenosti a dopomôcť tak Leviciam čo najlepším výsledkom. Čas sa kráti, boj o miestenky na šampionát naopak stupňuje. Nikto z nás nemá isté miesto, pre každého sú dvere otvorené. Nezostáva nič iné, iba drieť,“ odhodlane pripojil Samuel Krajč.


Šimon NEMEC

Šimon NEMEC je sedemnásťročný obranca, ktorý svoju hokejovú dráhu začal v Liptovskom Mikuláši. Ide o mimoriadne talentovaného ofenzívneho obrancu, praváka. Absolvoval Hlinka Gretzky Cup a v kuloároch turnaja jeho meno výrazne zarezonovalo. Vynikajúcimi výkonmi proti o dva roky starším protihráčom vpísal svoje meno do viacerých skautských zápisníkov. Za ostatných 10 rokov tohto prestížneho a kvalitne obsadeného podujatia bol iba druhým hráčom, ktorý vďaka roku narodenia môže štartovať na tomto turnaji ešte dvakrát. Tým druhým bol súčasný ruský reprezentant a útočník CSKA Moskva Mikhail Grigorenko. Do Levíc prichádza aj napriek tomu, že i naďalej bude  v nasledujúcej sezóne pôsobiť v projekte „osemnástky“, určite mu doprajeme pravidelné štarty medzi Levickými seniormi,“ povedal k angažovaniu mladého obrancu asistent trénera HK Levice, Jaroslav Matejov.

MMo

One comment

  1. Spätné upozornenie: keto tuna salad

Comments are closed.