SHL: Prestrelka proti Žiline priniesla jedenásť gólov

Žilinskí Vlci o víťazstve rozhodli v poslednej desaťminútovke.

HK Levice – MsHK DOXXbet Žilina 4:7 (2:3, 1:1, 1:3)

Góly: 7. Vorobiev (Mrázik, Novák), 7. Gubo (J. Miíhalík, Piačka), 27. Vorobiev (Romanov, Bujanov), 42. Gubo (Piačka) – 16. D. Rehák (Ondruš, Turian), 19. Síkela (Húževka, Markovič), 19. D. Rehák (S. Rehák), 38. Markovič, 53. Síkela (Pišoja), 59. Nádašdi, 60. Zahradník (Macek).

Rozhodovali: Hronský – Šotek, Hercog, vylúčení: 4:3 na 2 min, navyše Cebák (Levice) 10 min za nešportové správanie, presilovky a oslabenia: 0:0, 968 divákov.

Prvý zápas v novom roku sa pre zverencov Pavla Takáča začal dobre, keď už v siedmej minúte Levické mužstvo vyhrávalo o dva góly. Bohužial dvojgólové vedenie Levíc zmazali Žilinskí vlci ešte v prvej tretine a do vedenia ich poslal na konci prvej časti Rehák. V prostrednom dejstve vyrovnal Vorobiev, ale minútu na to sa Levice už nemohli radovať, keď vedenie na stranu Žiliny prinavrátil Markovič.

Záverečná časť hry sa začala vyrovnávajúcim gólom Guba. V 53. minúte si však nepostrážili hokejisti Levíc Markoviča a ten rozhodol o výhre Žiliny. Víťazstvo hostí podčiarkli v závere góly Nádašdiho a Zahradníka do prázdnej Levickej bránky.

Pavel Takáč, tréner HK Levice: “Vedeli sme, že sa nenachádzame v nejakom ideálnom rozpoložení, pretože naše posledné zápasy neboli dobré. Rozoberali sme to, ako mužstvo, tím, ktorý chce ísť za svojim cieľom. Dnes bolo vidieť obrovské chcenie, veľkú túžbu vyhrať. V prvej fáze zápasu sa to aj darilo, keď sme súperovi odskočili na dva góly. Od začiatku tretiny sme dobre korčuľovali, napádali, často sme strieľali, čo tu už dlho nebolo, takže sme to nakoniec prelomili a dali sme ako prvý góly. Nepochopiteľne sme ale rýchlo vedenie stratili a navyše sme prvú tretinu nakoniec prehrali 2:3. Zápas sme si sami prehrali čo bude mať aj dosah na ďalší priebeh vo vyraďovacej fáze súťaže, keďže budeme hrať v nadstavbovej časti baráž o dve postupové miesta do play-off.”

MMo / Foto: Jozef Bedej