LEVICE (SZĽH): Mužský univerzitný výber absolvuje dvojdňový výcvikový tábor v Leviciach. Vo výbere figuruje aj náš hráč ZÁHRADNÍK Samuel.

LEVICE (SZĽH) – Slovenská univerzitná hokejová reprezentácia absolvuje v termíne 21. a 22. novembra krátky výcvikový kemp v Leviciach. Jeho cieľom je spoznať hráčov, ktorí prejavili záujem o štart na 30. zimnej univerziáde. Podujatie sa uskutoční v januári 2023 v americkom Lake Placid.

Slovenský univerzitný tím bude jedným z dvanástich účastníkov mužského turnaja. Jeho štart je na programe 11. januára práve duelom medzi zverencami hlavného kouča Romana Sýkoru a Maďarskom. O dva dni neskôr bude na programe duel s Veľkou Britániou, o ďalšie dva zápas s USA. Do konca skupinovej fázy odohrajú Slováci ešte dva duely – proti Česku a Kórejskej republike. Z dvoch šesťčlenných skupín postúpia do semifinále najlepší dvaja z každej. Následne budú v Lake Placid na programe súboje o medaily. 

Slovenský hokej sa na 30. zimnej univerziáde predstaví premiérovo aj so ženským výberom. Ten sa v základnej skupine stretne s USA, Českom, Japonskom, Veľkou Britániou a Kanadou.