SENIORI: Káder Levíc vystužia bratia Richard a Róbert Hunovci

Ofenzívne snahy kádra prichádzajú podporiť už veľmi dobre známi bratia Hunovci.

Semifinalista JOJ Šport Slovenského pohára a aktuálne desiaty celok ligovej tabuľky HK Levice pristúpil k rezolútnemu kroku v podobe ukončenia pôsobenia Ivana Dorniča ako šéfa lavičky. Doterajšieho lodivoda, ktorého vtedajší príchod vedenie spoločnosti HK Levice s.r.o. oznámilo 1. júna 2022, bude dočasne zastupovať asistent Jakub Ručkay, vedenie klubu pracuje na náhrade trénera. Po spoločnej a pomerne krátkej anabáze v kádri Brezna sa do útoku Levíc vrátia bratia Richard a Róbert Hunovci.

Levické hokejové prostredie už dobre poznajú, keďže od jesene roku 2020 strávili v Leviciach dve súťažné sezóny. Druhý menovaný si medzitým na päticu stretnutí odskočil aj do extraligovej Banskej Bystrice. Skúsená dvojička bude chcieť nasmerovať mužstvo k vyšším poschodiam tabuľky a k postupu do pohárového finále.

Bratia Hunovci sú raritou SHL. Richard a Robert sú dvojičky a v sezóne 2016/17 tvorili útok so svojim starším bratom Rudolfom.
Obaja hráči sú odchovanci Liptovského Mikuláša. Hunovci obliekali v minulosti dresy extraligového Slovana, Žiliny či Košíc. V sezóne 2017/18 pôsobili aj v kazašskom Pavlodare.
Obaja už majú za sebou aj premiéru v seniorskej reprezentácii a na svojom konte päť štartov v najcennejšom drese.