Dorastenci ukončili mládežnícke súťaže pred početnou diváckou kulisou, extraliga musí ešte počkať.

Mládežnícku sezónu 2021/2022 uzavreli naši dorastenci, ktorí odohrali posledné 3 zápasy ich súťaže. Záverečný týždeň bol náročný a zároveň plný nových skúseností. V sobotu a v nedeľu odohrali dva zápasy v rámci play-off 1.LD na ľade Liptovského Mikuláša s výsledkom 3:4sn, 2:7 a v stredu na domácom ľade za masívnej podpory hokejových fanúšikov predviedli hokej plný srdiečka a odhodlanosti s tesnou prehrou 3:4. Prehry síce mrzia, extraliga teda musí ešte počkať. Dorastenci odohrali veľmi dobrú sezónu, keď svojimi vyrovnanými výkonmi patrili počas celej sezóny medzi najlepšie tímy. Len kúsok im chýbal, aby postúpili medzi extraligu dorastu. Ich výkony boli veľkým príslubom do budúcna, k výkonom a umiesteniu v základnej časti mladým levom gratulujeme a tešíme sa na ich ďalšie úspechy.​

HK Levice – HT MHK 32 Liptovský Mikuláš 3:4 (2:0, 0:2, 1:2)
Góly: 10. Cvik Lukáš, 12. Tóth Dominik, 58. Cvik Lukáš – 28. Zimáni Ján, 40. Lipták Radoslav, 43. Lipták Radoslav, 59. Nemec Adam

„Narazili sme na húževnatý Liptovský Mikuláš, ktorý skončil na prvom mieste po základnej časti. Mikuláš vyniká hráčmi, ktorí sú dobrí korčuliari, technicky zdatní a dobrí zakončovatelia. Sériu sme nezačali najlepšie, v Mikuláši sme prehrali dva zápasy (3:4sn, 2:7) a prehrávali sme v sérii 0:2,“ hovorí tréner Stanislav Hudec. 

Napriek mečbalu tatrancov, náš dorast poľaviť nemienil: „Pred tretím zápasom som hráčov upozornil na to, že to bude diametrálne odlišné, pretože každé mužstvo chce získať postup. Do tretieho zápasu sme lepšie vstúpili, po prvej tretine sme vyhrávali 2:0. V druhej sa podarilo vyrovnať súperovi na 2:2. V treťom dejstve sa hráči obidvoch družstiev sústredili na plnenie taktických pokynov a eliminovanie chýb. Aj keď mal Liptovský Mikuláš streleckú prevahu a vsietil v 42.minúte rozdielový gól, v kritických momentoch nás podržal brankár. Hráči hrali obetavo, so srdcom, blokovali streli. O výsledku sa rozhodovalo necelé tri minúty pred koncom, kde sme sa dostali vyrovnávali na 3:3. Nerozhodný stav sme ale neudržali do konca zápasu, a minútu pred koncom sme inkasovali,“ zhodnotil hlavný tréner dorastu.

Sezóna aj tak pre týchto hráčov dopadla vynikajúco: „Bolo mi potešením trénovať všetkých hráčov, ktorí pôsobili v doraste v sezóne 2021/2022. Či už odohrali jeden zápas, alebo všetky. Som šťastný, že som mohol byť súčasťou tohto perfektného tímu. Ďakujem hráčom, asistentovi a vedeniu klubu HK Levice,“ dodal hlavný tréner dorastu Stanislav Hudec.