Sezónu SHL 2020/21 naďalej výrazne ovplyvňuje koronavírus, tréningový proces pokračuje stále na ľade

Slovo koronavírus sa na Slovensku obmieňa v rôznych podobách. Dnes už neexistuje oblasť, ktorú by nezasiahol. Od 15. októbra sú zastavené všetky športové zápasy s výnimkou deviatich líg, medzi ktorými sú aj hokejová TIPOS Extraliga a Ice HL. Dôležité usmernenie, ktoré sa síce počas minulého štvrtka neustále menilo, prišlo z Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR. Podľa neho je možné vykonávať aj organizovanú športovú činnosť vrátane tréningov. Športovci môžu pokračovať v tréningoch napriek prísnym protipandemickým opatreniam. Od štvrtka (15.10.2020) platí, že v jednej skupine na ľade môže byť zhromaždených maximálne šesť osôb. Rúška počas tréningu nie sú povinné.

Celá Levická hokejová rodina verí, že sa tréningový proces vráti čoskoro do normálu.

Po intenzívnych jednaniach s prevádzkovateľom zimného štadióna sa v pondelok 19.10.2020 rozbehol tréningový proces všetkých kategórií vrátane A-tímu. V provizórnych podmienkach momentálne trénuje nielen A-tím, ale aj mládež.

Na rozdiel od TIPOS Extraligy sa nemôže podľa rozhodnutia štátnych orgánov hrať Slovenská hokejová liga (s výnimkou prípadov, ak by všetci aktéri a účastníci zápasu mali testy na koronavírus nie staršie ako dvanásť hodín). Od SHL musel SZĽH odložiť aj všetky ďalšie súťaže až po najmladšiu mládežnícku kategóriu.

Zápasy SHL sa zatiaľ nerušia ako celok, ale postupne podľa vždy aktuálnej situácie. Navyše predstavitelia klubov SHL sú v kontakte so štátnym tajomníkom pre šport na Ministerstve školstva, vedy, výskumu a športu a hľadajú spôsob ako spustiť SHL, tak aby to zodpovedalo aktuálne sa neustále meniacej situácie.

MMo

4 comments

  1. Spätné upozornenie: nicole byer tinder
  2. Spätné upozornenie: free shemale dating sites
  3. Spätné upozornenie: keto friendly fruit

Comments are closed.