KLUB: A-tím povedie mladý ambiciózny tréner s bohatou hráčskou kariérou, skladba tímu sa už rozbehla

Vážení priatelia a fanúšikovia Levického hokeja. Po dlhšej pauze spôsobenej Covid-19, Vám prinášame viac ako zaujímavé informácie.

Vedenie HK Levice zatiaľ oficiálne nepredstavilo trénerský štáb ani hráčsky káder pre nasledujúcu sezónu. To však neznamená, že vedenie klubu nepracuje, naopak, už čoskoro sa dozvieme informácie, ktoré Vás potešia a zároveň opäť vtiahnu do hokejového diania v Leviciach. Aktuálne  však už môžeme prezradiť, že otázku hlavného trénera  máme už vyriešenú. Viac nám prezradil priamo riaditeľ klubu a predseda výkonného výboru HK Levice Marcel Ozimák.

Ako sa riešila otázka hlavného trénera na nasledujúcu sezónu? 

V prvom rade chcem za seba aj za vedenie  HK Levice  poďakovať doterajšiemu kormidelníkovi A-tímu Pavlovi Takáčovi, ktorý sa zhostil neľahkej úlohy, spravil krok do neznáma, keď prijal ponuku vedenia spolupodieľať sa na budovaní tímu, ktorý písal po 15 rokoch hokejovú históriu Levického hokeja opäť v prvej lige – Slovenskej hokejovej lige a odviedol kus poctivej práce. Prajeme mu v ďalšom pracovnom aj súkromnom živote veľa úspechov. Myslím , že aj pre neho to bola skvelá skúsenosť a posun vpred.”

Jozef Kováčik novým trénerom A-tímu

Ako sa rodilo toto rozhodnutie?

Paradoxne pandémia a opatrenia, ktoré si vyžiadala, nám vytvorila dostatočný priestor na dôkladnú analýzu nášho pôsobenia v SHL, na základe ktorej sme dospeli k rozhodnutiam.  Vyriešiť otázku hlavného trénera A-tímu na nasledujúcu sezónu nebolo  jednoduché. V prvom rade chceme dávať príležitosť slovenským trénerom a preto aj nášim cieľom bol hlavne domáci trh. Po niekoľkých stretnutiach s viacerými kandidátmi sme si vytipovali mladého ambiciózneho trénera, ktorý len nedávno ukončil aktívnu kariéru. Hlavným kormidelníkom Levíc sa stal Jozef Kováčik, ktorý vo funkcii nahradí Pavla TakáčaV najbližších dňoch sa bude kreovať  celý realizačný tím, už aj s Jozefovými predstavami. Toto privilégium patrí prvému mužovi tímu a to je hlavný tréner, ktorí si vyberá svojich najbližších spolupracovníkov. O všetkom Vás budeme postupne informovať.  Verím, že Jozef  bude oživením na lavičke tímov SHL ale aj celého kolotoča trénerských osobností v našich seniorských súťažiach. Sám som mal Jozefa v mužstve ako tréner a môžem o ňom povedať, že to bol  tímový hráč s charakterom, čo mu v športovej kariére prinieslo aj pekné úspechy.”

Jozef Kováčik a Marcel Ozimák

Štyridsaťročný Jozef Kováčik je bývalým slovenským hokejovým obrancom, odchovancom Topoľčianskeho hokeja, kde aj naposledy pôsobil. Rodák z Topoľčian hral pred návratom na Slovensko šesť rokov za Kometu Brno v českej extralige. V Brne plnil funkciu alternujúceho kapitána a v roku 2017 získal s Kometou titul. Skúsený obranca má vo svojej zbierke aj triumf v slovenskej najvyššej súťaži z roku 2008 s HC Slovan Bratislava, pôsobil aj v Martine, Nitre, Zvolene či nemeckom Chemnitzi.

Skladba tímu sa už rozbehla

Ako to vyzerá so skladbou tímu ?

Viacerí hráči, o ktorých má klub záujem, sa pripravujú individuálne, respektíve v menšom kolektíve. V hľadáčiku máme hráčov z vlastných radov, potom Nitry a Banskej Bystrice. Už tento týždeň je na spadnutie podpis a dohoda s jedným z najlepších mužov na svojom poste v SHL. Ďalej plánujeme posilnenie ofenzívy o odchovanca Levického hokeja, bývalého reprezentanta  a kapitána U20.  Chceme zložiť naozaj mladý silný tím.  Spoločná príprava mužstva by sa mala začať v auguste. 
V prvom rade ide o nový impulz práve pre mladú generáciu hráčov, chceme pokračovať vo výchove vlastných hráčov z vlastných radov pre seniorský hokej a práve v dorasteneckom mužstve vyrastajú naši odchovanci, ktorí majú zapálenie a chcú zlepšovať svoj herný prejav a individuálne činnosti. Všetko je o tvrdej práci, chceme aby sa intenzívne tréningové jednotky naplno preniesli aj do majstrovských zápasov. Hráči musia dosiahnuť úroveň, ktorú od nich vyžadujeme a ukázať rešpekt a pokoru v zápasoch Slovenskej hokejovej ligy,“ vysvetľuje Marcel Ozimák riaditeľ klubu HK Levice.

“Podľa predbežného nastavenia možného kalendára ligy ( 7.-9. 10.2020 ) môžem povedať, že spoločnú prípravu s novým trénerom a už aj podpísanými hráčmi chceme začať v auguste. Vytvorenie konkurencie je jedným zo základných predpokladov úspešného tímu” prezradil Ozimák.

Situácia nie je ľahká aj napriek uvoľneniu opatrení

Situácia nie je ľahká aj napriek uvoľneniu opatrení, ako sa pozeráte na tento fakt ?

“Chápeme, čo sa deje v čase pandémie koronavírusu, je ťažké napredovať, ale pripravujeme sa na novú sezónu. Snažíme sa podpísať mladých hráčov. Uvidíme, kto bude môcť pokračovať z hráčov z minulej sezóny a kto nie a koho sa nám podarí dotiahnuť. Všetko je to o financiách a sponzoroch. Sezóna bude špecifická, aj pre nás, aj pre zväz je ešte veľa vecí neznámych. Momentálne riešime veci podľa toho, čo máme k dispozícii. Uvidíme, čo bude ďalej. Osobne verím, že zlé časy pominú a spoločne naplníme zimný štadión. “ povedal Ozimák.

Klub zatiaľ nespustil predaj permanentiek, keďže zatiaľ nepozná presné opatrenia súvisiace s počtom divákov na štadióne v čase začiatku sezóny. Podľa Ozimáka by sa klub nerád dostal do situácie, keď by verným fanúšikom nemohol umožniť vstup na zápasy.

MMo / HK Levice

5 comments

  1. Spätné upozornenie: adult dating free sites
  2. Spätné upozornenie: 100 free online singles dating
  3. Spätné upozornenie: top steam adult dating sims
  4. Spätné upozornenie: gay dating services
  5. Spätné upozornenie: low carb vs keto

Comments are closed.